EuroBLECH 2018, den 25:e internationella utställningen för plåtbearbetningsteknik, arrangeras 23–26 oktober 2018 vid Hannovermässan i Tyskland. Sex månader innan evenemanget hade omkring 1 400 utställare från 38 länder redan säkrat en monter vid den världsledande branschmässan för plåtbearbetning. Bland större utställarländer finns för närvarande Tyskland, Italien, Turkiet, Kina, Nederländerna, Spanien, Schweiz, Österrike och USA. I dagsläget har utställande företag reserverat nästan hela utställningsutrymmet från det förra evenemanget. Vid EuroBLECH 2016 användes ett rekordstort utställningsområde på 87 800 kvadratmeter.

EuroBLECH äger rum vartannat år, och är ett måste för konstruktörer, produktionschefer, kvalitetschefer, inköpare, tillverkare, tekniska chefer och experter från organisationer och avdelningar för forskning och utveckling som vill ta del av de senaste trenderna och maskinerna inom plåtbearbetning. Besökare vid årets mässa kan förvänta sig ett brett utbud av intelligenta lösningar och innovativa maskiner för modern produktion inom plåtbearbetning, vilka demonstreras i de olika montrarna. Digital förvandling har en viktig roll i branschen, och detta är något som gör det möjligt att öka effektiviteten och därmed uppnå en högre nivå av automatisering och förutsägbart underhåll. Denna utveckling återspeglas i årets slogan för EuroBLECH, ”Step into the digital reality”, eftersom Industry 4.0 och Smart Factory har blivit viktiga ämnen inom plåtbearbetning. Detta har nu blivit ett betydelsefullt område för små och medelstora företag som planerar att investera i dessa tekniker den närmaste framtiden i syfte att få en konkurrensfördel på marknaden.

”Den digitala förvandlingen är idag en viktig fråga i branschen. Detta kräver ett nära samarbete längs hela värdekedjan, från produktionsstyrning till underhåll”, säger Evelyn Warwick, som är utställningsansvarig för EuroBLECH på uppdrag av arrangören Mack Brooks Exhibitions. Evelyn fortsätter: ”Den största utmaningen för företag inom plåtbearbetningsbranschen är att skapa en intelligent tillverkningsmiljö som baseras på ett säkert utbyte av data och nätverk mellan maskiner och processer. EuroBLECH 2018 ger besökarna möjlighet att hitta lösningar för dessa utmaningar och träffa affärspartner för att hjälpa dem med integreringen av dessa processer, maskiner och system i sin produktion.”

Utställningsprofil för EuroBLECH

EuroBLECH är världens största utställning för plåtbearbetningsbranschen och ett utmärkt tillfälle för besökare att upptäcka och ta till sig de allra senaste innovativa produktionslösningarna. Tack vare ett stort antal demonstrationer får branschfolk möjlighet att se och uppleva maskiner och system från alla områden inom plåtbearbetning i drift. EuroBLECHs utställningsprofil omfattar femton tekniksektorer och täcker därmed hela teknikkedjan för plåtbearbetningsbranschen: plåt, halvfabrikat och färdiga produkter,

hantering, separering, formning, flexibel plåtbearbetning, rör-/sektionsbearbetning, skarvning, svetsning, tilläggstillverkning, ytbehandling, bearbetning av hybridstrukturer, verktyg, kvalitetskontroll, CAD-/CAM-/CIM-system, fabriks- och lagerutrustning samt forskning och utveckling.

Listan över utställare, som finns på EuroBLECH-webbplatsen, uppdateras regelbundet och innehåller massor av information om utställande företag, till exempel utställarprofiler, pressrum på nätet, företagsvideor och kontaktuppgifter. EuroBLECH-nyhetsbrevet, som skickas ut varje månad före evenemanget, innehåller de senaste nyheterna om utställningen, utställarna och branschen. Prenumerationsformuläret för EuroBLECH-nyhetsbrevet finns även på webbplatsen www.euroblech.com. På sociala medier kan du följa EuroBLECH via Facebook, Twitter, LinkedIn och YouTube. EuroBLECH finns nu även på Instagram. Den officiella hashtaggen är #euroblech.

EuroBLECH 2018 kommer återigen att hållas i hallarna 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 och 27 vid Hannovermässan i Tyskland. Öppettiderna är följande: 09:00–18:00, tisdag 23 oktober till fredag 26 oktober 2018. Tack vare många internationella flyg och den goda lokala infrastrukturen är det smidigt att ta sig till mässan med flyg, bil eller kollektivtrafik. Mer information om utställningen, resor och logi finns på webbplatsen www.euroblech.com.

Utfärdad av:

Melanie Kaufmann, PR- och marknadsföringschef
EuroBLECH presskontor
Mack Brooks Exhibitions Ltd
Romeland House, Romeland Hill, St Albans, Herts AL3 4ET, United KingdomTel: +44 (0)1727 814400, Fax: +44 (0)1727 814501, e-post: press@mackbrooks.co.uk

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here