Okuma kommer presentera ännu en premiär vid EMO Milano 2021: en live presentation av den innovativa MB-80V-maskinen. Under utställningstemat ”Feel the Magic of Okuma” firar företaget en europeisk premiär. Maskinen, som är särskilt lämplig för arbete på stora arbetsstycken, är nu den andra exklusiva höjdpunkten som Okuma tillkännager för branschevenemanget i Milano i oktober.

Okuma gör nya dimensioner tillgängliga för sina kunder med den största modellen i sin beprövade MB-V-serie. Arbetsområdet för MB-80V täcker bordsdimensioner på 2000 x 800 mm. Detta innebär att maskinen är mycket lämplig för bland annat fordonstillverkarnas behov och för andra industrier med stora arbetsstycken. Kunder får maximal kvalitet och precision under bearbetningen tack vare den särskilt goda repeteringsnoggrannheten och höga dynamik. Stor precision stöds av hög termisk stabilitet – liksom snäva toleranser. Dessutom ökar den optimerade maskinkonstruktionen produktiviteten: maskinen har utformats för att uppnå maximalt kapacitetsutnyttjande. Detta säkerställs till exempel genom det kraftfulla och valfritt anordnade spånspolningssystemet tillsammans med de integrerade, breda spåntransportörerna. Längre perioder med obevakad drift är också möjliga tack vare tillvalet med pallväxlare.

”Sedan introduktionen på marknaden i slutet av förra året har MB-80V varit mycket framgångsrik runt om i världen, men den har ännu inte visats live på ett evenemang i Europa. Våra gäster kommer att bli imponerade av att se dess fantastiska prestanda i verkligheten”

NORBERT TEEUWEN, VD FÖR OKUMA EUROPE GMBH.

574 m² av höjdpunkter

Efter världspremiären av MA-600HIII i maj 2021 tillkännager Okuma nu redan en andra höjdpunkt för mässbesökare att se fram emot på EMO Milano den 4 till 9 oktober. Under temat ”Feel the Magic of Okuma” kommer företaget också att visa besökare över 574 m² (Hall 7, E04 F03) med ett imponerande urval från sin mångsidiga maskinportfölj och med presentation av innovativa tekniker som är viktiga för framgång.

Okuma Europe GmbH är det tyska försäljnings- och servicekontoret till Okuma Corporation, världsledande inom CNC verktygsmaskiner, grundat 1898 i Nagoya, Japan. Företaget är branschens enda leverantör där CNC-maskin, drivenheter, motorer, enkodrar, spindlar och styrsystem tillverkas inhouse, d.v.s. allt tillverkas av Okuma. Okumas innovativa och pålitliga teknik, i kombination med ett omfattande lokalt servicenät gör det möjligt för användare att maximera lönsamheten. Okuma borgar för, tillsammans med den branschledande distributionskedjan, kvalitet, produktivitet och effektivitet, vilket ger kunden möjligheter och möjliggör konkurrensfördelar i dagens krävande tillverkningsklimat. För mer information besök www.okuma.eu.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here