VD:n, Martin Book berättar vad AVT nu kan erbjuda marknaden genom investeringen: ”AVT levererar produktionsutrustningar till industrin innefattande monteringsanläggningar, maskinbetjäning, hanteringsutrustning samt olika typer av specialmaskiner. Den nya 5-axliga fräsen kommer att användas för tillverkning av maskindetaljer till interna automationsprojekt men även legotillverkning av komplexare detaljer av mindre och medelstora serier. AVT levererar reservdelar, slitagedelar och protyper både till de maskiner vi levererat men även andra tillverkare. I och med att vi utvecklar mycket specialmaskiner har vi blivit särskilt duktiga på avancerade detaljer med lite lägre volymer. För den typen av detaljer passar den nya Okuman perfekt.”

– Det är alltid kul när en kund köper maskin av oss för första gången och jag ser fram emot att arbeta med AVT i framtiden, säger Fredrik Claesson, säljare på Stenbergs.

Okuma MU-400V II är snabb, stabil och noggrann med maximal flexibilitet. Maskinen är en kompakt, högpresterande, simultant 5-axlig fleroperationsmaskin, fylld med smarta teknologier från Okuma.

– Det blev en Okuma från Stenbergs tack vare dess höga kvalité i kombination med bra referenser och bra servicenätverk, säger Martin Book, VD på AVT.

I Okumas 5-axliga MU-serie finns totalt 7 olika maskinstorlekar med maskinbord från 400mm till 1000mm.

AVT förser industriföretag i Sverige och övriga Norden med monteringslinjer, robotceller, specialmaskiner och automationsutrustning med inriktning mot monteringsprocessen. De åtar sig projekt med allt ifrån utveckling, tillverkning och installation, till mindre maskiner, ombyggnationer samt serviceuppdrag. Man arbetar med den senaste tekniken inom maskinkonstruktion, robot, vision och styrsystem. Med egen CNC-verkstad, stor montagehall samt alla kompetenser under samma hus är AVT en komplett automationsleverantör.

För mer information kontakta:

Fredrik Claesson (försäljningsingenjör, Stenbergs) 0730-399 067 fredrik.claesson@stenbergs.se

Martin Book (VD, AVT Industriteknik AB) 0322-64 25 15 martin.book@avt.se

Okuma är en av världens ledande maskintillverkare, beläget i Nagoya, Japan. Okumas produkter kännetecknas av hög noggrannhet och stabilitet. Maskinernas styrka och snabbhet i kombination med den mekaniska och elektriska utvecklingen ger hög tillgänglighet. Okuma är det enda företaget idag som tillverkar både styrsystem och maskin anpassat för varandra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here