ToolManager, som är ett så kallat TDM (ToolDataManagement) program för GibbsCAM, lanseras nu i ny utgåva. Toolmanager version 2.0 är en snabb, kostnadseffektiv och lättanvänd databas för hantering av verktyg, hållare och fixturer för CNC programmering. ToolManager kan köras som en integrerad modul i GibbsCAM, eller som fristående applikation.

Effektivare verktygshantering

Ofta utför man som CAM programmerare samma sak om och om igen, istället för att systematisera. Ibland har man inte riktigt koll på vilka verktyg som sitter riggade i en viss CNC maskin, eller vilka verktyg som finns ”på hyllan” i verkstaden. Att bläddra efter fixturmodeller bland hundratals kataloger i Windows är också vardag för många, men är varken kul eller effektivt. Om man dessutom är flera personer som arbetar med CNC programmering så vill man även kunna dela data mellan användare på ett smidigt sätt, istället för att varje användare skall ”uppfinna hjulet” om och om igen. ToolManager för GibbsCAM adresserar just dessa problem, ett verktyg utvecklat för att göra användaren ännu snabbare med sitt redan snabba GibbsCAM system.

100% Transparens med GibbsCam

Med ToolManager kan CAM användaren snabbt hitta verktyg, hållare och fixturer för att sedan med ett klick infoga dessa i det aktuella GibbsCAM jobbet. Användaren kan skapa olika verktygs och fixturlistor, exempelvis tillhörande en viss maskin, eller ett visst jobb. När mängden CNC maskiner och användare växer, ökar också behovet att kunna systematisera och hålla ordning på företagets alla verktyg.

Logistik Info

ToolManager ger även möjlighet att arbeta med streckkodsläsare och verktygs ID för smidigare hantering. Därtill kan användaren addera information om verktygsleverantör, vilket innebär att både artikelnummer och leverantörs info finns nära till hands när det är dags att beställa nya verktyg.

Nyheter i Version 2.0

ToolManager v2.0 är omskriven & uppdaterad för att dra fördel av alla nyheter som lanserades i GibbsCAM 2015. Version 2.0 är snabbare, mer robust och har fått många nya förbättringar. Bland nyheterna finns automatisk förhandsvisning, automatisk hantering av verktygsassembly, stöd för alla nya verktygsformer i GibbsCAM 2015 inklusive Sandvik’s Adveon med mera. Version 2.0 är kostnadsfri för kunder med aktivt ToolManager serviceavtal.

Bild 1 - ToolManager logo

 

 

ToolManager utvecklas och distribueras av Fructus Data AB i Stockholm.
För mer info om ToolManager och GibbsCAM besök www.fructus.se, eller ring 08-59411630.

Återförsäljare Norge: CCS AS / +47 35915900 / Morten Andersen
Återförsäljare Finland: Cenic Finland OY / +358 405913395 / Petri Niittynen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here