Inför 2014 har Haas Automation ökat spindelvarvtalet i den framgångsrika borr-/gängmaskinen DT-1 från 12 000 till 15 000 varv/minut, så att kunderna får möjlighet att köra högre avverkningshastigheter vid mindre verktyg och utföra maskinbearbetningen med högre hastighet.

DT-1 är en kompakt och snabb borr- och gängmaskin med fullständiga CNC-svarvfunktioner. Maskinen har ett väl tilltaget arbetsområde på 508 mm x 406 mm x 394 mm och ett arbetsbord på 660 mm x 381 mm med T-spår. Maskinen har samtidigt mycket kompakta mått. Den kraftfulla spindeln med BT 30-kona ger nu varvtal upp till 15 000 varv/minut, gängvarvtal på upp till 5 000 varv/minut och upp till fyra gånger högre återgångshastighet. Spindeln är direktdriven från motorn för jämn och tyst gång och extremt hög värmestabilitet. En motor på 11,2 kW ger 62 Nm vridmoment (toppvärde) vid svarvning och borrning.

DT-1 ger avverkningshastigheter upp till 30,5 m/minut vid höghastighetsfräsning, och maskinens sidomonterade verktygsväxlare (20+1) växlar verktyg snabbt och förkortar tiderna då ingen avverkning sker. Maximal matning på 61 m/min och hög acceleration förkortar arbetscykeltiderna och ökar produktionen.

För effektiv spånavgång har DT-1 dubbla branta spånavgångar i plåt. Dubbla utmatningsskruvar (tillval) matar ut spånorna baktill på maskinen, så att flera maskiner kan placeras nära varandra. Ett kylsystem på 170 liter är standard, med möjlighet att välja till programmerbart kylvätskemunstycke och kylvätskematning genom spindeln.

Borr-/gängmaskinen DT-1 byggs i USA av Haas, och företaget har globalt stöd från ett världstäckande nätverk av Haas-fabriksleverantörer (HFO-Haas Factory Outlets) – det mest omfattande support- och servicesystemet inom branschen. Mer information om Haas Automation och Haas-produkter hittar du på www.HaasCNC.com.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here