Ola Sundell från Lichron samt Jonny Karlsson VD Vontech

Vontech koncernen investerar i Hyundai

Lichron har nyligen levererat 1st CNC-svarv Hyundai-Wia L230LMSA till Vontech koncernen i Tidaholm.

De framgångsrika bolagen som drivs av Jonny Karlsson består av KS industriservice som förra året förvärvade Lemckes Mekaniska och det tidigare förvärvade företaget Däldens Mekaniska Verkstad AB. Lemckes har bytt namn till Vontech och ingår i den nya koncernen. Jonnys bolag har ca 40 personer anställda. Målet är satt att inom 3 år vara en av de starkaste aktörerna inom verkstadsbranchen.

Maskinen L230LMSA en svarv med drivna verktyg och sub-spindel kompletterades med ett 3 meters stångmagasin. Verktygsinfästning BMT-55 och styrsystem från Fanuc. Modell L230LMSA har en stånggenomgång på 65mm.

Hyundai-Wia´s maskiner har stor framgång i Sverige och Europa mycket beroen

En hungrig Hyundai svarv till Åmål

Lichron i Skövde har nyligen levererat 1st CNC-svarv från den koreanska tillverkaren Hyundai-Wia till Wennerstens Mekaniska i Åmål.

Maskinen en svarv med dubbla revolvrar modell LM1800TTSY. Denna maskin har drivna verktyg i de två BMT-55 revolvrarna. Sub-spindel med full C-axel samt Y-axel i övre revolver. Styrsystemet kommer från Fanuc. Modell LM1800TTSY har en stånggenomgång på 65mm.

-En nöjd Torbjörn Wennersten säger att maskinen bara äter stång.

Hyundai-Wia´s maskiner har stor framgång i Sverige och Europa mycket beroende på kombinationen kvalitet, prestanda och prisläge.

För ytterligare information kontakta:

Lichron AB Tel. 0500-445050,
Web: www.lichron.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here