Teknikföretaget Jobro är den snabbrörliga specialisten på komplexa plåtdetaljer: ett HELHETSERBJUDANDE under ett tak i form av simulering, konceptutveckling och tillverkning. Jobro investerar nu i ny maskin till fabriken i Jönköping, en Laser Next från Prima Power och Din Maskin.

Tobias Ludvigsson, VD på Jobro, kommenterar affären;

– Samarbetet kommer utökas med Prima Power och den svenska leverantören Din Maskin med ett gemensamt mål att öka tillgänglighet och produktivitet i hela Jobros laserpark. Jobro har med denna investering på plats 5 st 5-axliga lasrar och 2 st planlasrar. Maskinens arbetsområde är X 4140 Y 2100 och Z 1020.

Laser Next från Prima Power är världens snabbaste 3D-maskin. Den erbjuder cykeltidsreduktioner med upp till -25% jämfört med liknande maskiner på marknaden. Maskinen tar liten plats både som stand-alone maskin och då den ansluts till en produktionslinje och upp till tre maskiner kan seriekopplas. Den upptar då -40% golvyta jämfört med tidigare modeller. Sammantaget ger det en produktivitetsökning med +80% per kvadratmeter.

Alexander Ström, VD på Din Maskin, berättar att det är den första Laser Next 2141 i Sverige.

– Vi är mycket glada över att få förtroendet att leverera den senaste tekniken och utöka vårt samarbete med ett framgångsrikt och satsande företag som Jobro!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here