FMV i Karlsborg investerar i en vattenskärmaskin

76
Vattenskärmaskin Idroline från CMS Tecnocut

FMV levererar försvarslogistik. Målet är att erbjuda en kostnadseffektiv och säker materiel- och logistikförsörjning som skapar försvarsförmåga. De har ett uppdrag från regeringen att hålla samman materiel- och logistikförsörjningen till Försvarsmakten. Men de utför även uppdrag åt andra myndigheter. Ibland är de statens företrädare i komplexa internationella affärer.

Din Maskin har fått förtroendet att leverera en vattenskärmaskin från CMS Tecnocut till FMV i Karlsborg!

Tommy Karlsson, chef för FSV Markverkstad Skaraborg, säger så här om investeringen; – Att vi beslutade att genomför den här investeringen berodde på flera saker.

  • En orsak var att vi köper ganska mycket vattenskärning idag och kan räkna hem investeringen på relativ kort tid då det kostar oss mycket pengar att lägga ut detta på lego.
  • En andra orsak är att då vi tillverkar olika saker åt Försvarsmakten, kan det vara sekretess på materielen vi hanterar och det blir väldigt komplicerat att hantera om vi inte kan hantera hela processen själva i egna lokaler.
  • Den tredje anledningen är att detta blir en unik resurs för FMV och Försvarsmakten. Att kunna vattenskära detaljer i olika material finns inte idag och vi ser stora förutsättningar för att FMVs övriga verkstäder och Försvarsmakten kommer att kunna nyttja denna resurs under lång tid framöver.

Vi är mycket glada och stolta att vi lyckats genomföra investeringen och att det blev Din Maskin som blev leverantör.

Idroline 2040 vattenskärmaskin är en maskin med teknisk perfektion, även i de små detaljerna. Här har CMS Tecnocut introducerat en maskin med innovativa lösningar som även överträffar deras redan marknadsledande teknik vilken ger de mest avancerade tekniska och funktionella lösningar i en vattenskärmaskin. Fakta om maskinen i korthet: – Senaste generationens digitala CNC-styrning med CAN-BUS och handhållen fjärrkontroll – Sand Extraction System för borttagning av slipmedel utan att tömma karet på vatten – Elektronisk dosering av slipmedel – 350 mm Z-axelskärning av rör upp till Ø500 mm – Låst skåp som håller allt vatten inuti maskinen under skärning – Centralsmörjning av alla axlar – Effektiv: ett mycket intuitivt användargränssnitt och övervakning av förbrukningsartiklar – Mångsidig: nya maskinstorlekar och ett brett utbud av tillbehör – Driftsäker: avancerad CNC-styrning med total kontroll över alla skärparametrar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here