2–3 gånger högre produktivitet jämfört med skärsorter i hårdmetall

CC6190 är en ny keramisk skärsort för CoroMill 490 som möjliggör ökad produktivitet i gjutjärn och härdat stål genom att öppna för högre skärhastigheter.

Bildelar
Alla som sysslar med bearbetning av bildelar eller allmän verkstadsproduktion har nytta av CoroMill 490 med CC6190 keramiska skär. Överlägsna prestanda och förbättrad precision i applikationer som till exempel fräsning av ventilhus, vevaxlar och växellådshus.

Det är Sandvik Coromant som står för både design och tillverkning av CC6190, en skärsort som ger mellan två och tre gånger högre produktivitet än hårdmetallsorterna samtidigt som skärkonstruktionen med planfas ger enastående ytkvalitet. Den här skärsorten är avsedd för medelfin till lätt grovbearbetning av komponenter i grått gjutjärn, liksom detaljer i nodulärt gjutjärn och kompaktgrafitjärn.

Bättre skärlivslängd
Vid försök med finbearbetning av ett ventilhus tillverkat i SS0125-gjutjärn var kvalitetskravet bland annat en ytjämnhet på 1,0 Ra och en planhet på 0,03 mm. Med exakt samma skärdata blev skärlivslängden hos CoroMill 490 med CC6190-skär 40 % längre än hos ett jämförbart verktyg från en av våra konkurrenter. I ett annat test visade det sig att skärlivslängden var 20 % längre när ett arbetsstycke av grått gjutjärn finbearbetades.

Om Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin.

Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder.

Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8000 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com/se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here