Kuszlis Mekaniska Verkstad AB investerar i en Okuma från Stenbergs

Företaget utökar sin maskinpark med ytterligare en maskin från Okuma, denna gång satsar man på en fleroperationsmaskin av modellen Okuma MB-4000H. Det blir den  10:e Okuma maskinen hos Kuszlis Mekaniska. Maskinen levereras redan i juli/augusti och kommer vara igång och producera efter sommaren.

– Anledningen till investeringen är att vi har en ökad orderingång, samtidigt som vi länge har kollat på den här typen av maskin för att komplettera vår maskinpark. Nu blev det läge att satsa, säger Michel Kuszli, ägare av Kuszlis Mekaniska Verkstad.

Kuszlis Mekaniska Verkstad AB ligger i bruksorten Kolsva i Bergslagen. Familjeföretaget grundades 1979 av Andras Kuszli men ägs och drivs idag vidare av sonen Michel. Kuszlis Mekaniska är en legotillverkare inom skärande bearbetning först och främst till svensk gruv- och verktygsindustri.

– En av våra framgångsfaktorer är att investera i kvalitetsmaskiner eftersom underhålls- och driftskostnaden blir låg. I längden tjänar vi på att ha med maskiner med hög tillgänglighet, säger Michel Kuszli.

 

Maskinspecificationer Okuma MB-4000H:
Varvtal Wide range 15000rpm

Antal verktyg 64 st
Spindeleffekt 26 kW
Rörelseområde
X,Y,Z 560, 560, 625 mm
Spindelkona BT40 plus
Palettstorlek 400×400 mm
Antal paletter 6 st i palletpool
Verktygslängd  400 mm
Kylvattentryck 70 bar (ställbart i 3 steg)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here