Kyocera kommer presentera flera verktygsnyheter på mässan den 15-18 maj i Jönköping. I Kyoceras monter B07:80 kommer besökarna både kunna se de senaste vändskärsnyheterna och innovativa specialverktyg, båda segmenten med stort fokus på stabila bearbetningsprocesser för hög lönsamhet. Här följer ett litet smakprov av nyheterna i montern.

Bland nyheterna finns de nya sorterna PR005S/PR015S för svarvning av superlegeringar. Sorterna har bland annat ett nyutvecklat substrat som förbättrar slitstyrkan hos vändskären som förebygger strålförslitning och ger stabilare bearbetningsprocesser.

Spånbrytarna SX coh SQ är speciellt utvecklade för semi- och grovbearbetning av superlegeringar

En annan nyhet är det utvidgade produktprogrammet för TQ-gängskäret som med sin unika asymmetriska spånbrytare ger stabil spånkontroll oavsett bearbetningsriktning. Serien erbjuder ett komplett program av vändskär för gängning.

TQ-gängskäret för optimal spånkontroll

Kyocera presenterar även en helt ny serie korthålsborr, Magic Drill DRV. Med nyutvecklade CVD-belagda periferiskär och en extremt stabil verktygshållare utmärker sig DRV med hög produktivitet. Serien har även fått nya spånbrytare och en nyutvecklad design av spånkanalerna som ger optimal utformning och transport av spånan. Därmed garanteras processäker borrning med borrdjup upp till 6xD.

DRV en ny serie korthålsborr med extremt stabil verktygshållare för processäker borrning med borrdjup upp till 6xD

Bland specialverktygen kommer bland annat visas en serie innovativa 3D-printade verktyg och verktygshållare, inklusive ”spånfria” PCD-brotschar för t ex vattenanslutningshål i cylinderhuvud och vibrationsdämpande verktygshållare.

Välkommen till vår monter B07:80

KYOCERA UNIMERCO producerar, distribuerar och underhåller verktyg till skärande bearbetning samt mät- och kontrollverktyg till tillverkningsindustrin. Verktygskonceptet omfattar bl. a. standard- och specialverktyg, RE•NEW™ verktygsservice, beläggning och optimeringsrådgivning. Det svenska företaget etablerades 1991 och har sitt huvudsäte i Jönköping. Verksamheten är en del av KYOCERA UNIMERCO-koncernen, som grundades i Danmark 1964 under namnet UNIMERCO. År 2011 övertogs hela verksamheten av japanska KYOCERA.

För mer information kontakta:

Anders Lindau
Marknadsansvarig, Kyocera Unimerco Tooling AB
Tel: 0725-629703
ali@kyocera-unimerco.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here