Maskintillverkaren Norden Machinery har flyttat till en nybyggd fabrik i Kalmar. Lagret i de nya lokalerna har designats och inretts med hjälp av BITO Lagersystem.

Norden Machinery började tillverka tubfyllningsmaskiner redan 1934 och är idag världsledande på området. Företaget har 300 anställda i Kalmar och ett globalt försäljningsnätverk. Den nya fabriken är 20.000 kvadratmeter stor med ytterligare expansionsmöjligheter. Byggnaden rymmer produktionshall, stödfunktioner till produktionen, lager och administration.

För att skapa ett verksamhetsanpassat och effektivt lager anlitades BITO Lagersystem.
– Vi skickade ut förfrågningar till olika leverantörer. BITO förstod vårt behov bäst och kom med egna förslag på lösningar. Vi har ökat lagringsvolymen avsevärt, bland annat genom att utnyttja rumshöjden. Vi har fått bättre ergonomi, effektivare materialflöden och smidigare interntransporter. Dessutom finns en inbyggd flexibilitet i det nya lagret som gör det enklare att hantera förändringar i sortimentet, säger Mats Karlsson, produktionstekniker och projektledare hos Norden Machinery.

Norden Machinery hanterar ungefär 20.000 artiklar och därför används en kombination av olika lagersystem. Stora komponenter och otympliga artiklar förvaras i grenställ medan pallgods lagras i pallställ. Vissa pallställssektioner är försedda med utdragsenheter för att
underlätta förvaring och plockning av mindre artiklar. Företaget har investerat i fyra hissautomater från Kardex Remstar medan övrig lagerinredning kommer från BITO.
– Vi är väldigt glada att Norden Machinery uppskattade vårt förslag och valde vår lösning i konkurrens med andra aktörer. Vårt grenställ med gallerdurk möjliggör yteffektiv och flexibel förvaring av exempelvis olika plåtar som Norden Machinery använder i produktionen. Det känns bra att hitta en lösning som underlättar kundens vardag, säger Patric Jonsson, projektledare BITO Lagersystem.

Grenställ från BITO Lagersystem.
Grenställ från BITO Lagersystem.

För mer information, vänligen kontakta:
Patric Jonsson, projektledare BITO Lagersystem
072-227 14 40
jpa@bito.se

Om BITO

Lagersystem BITO Lagersystem erbjuder professionella lager- och logistiklösningar för optimering av varuflöden och kapacitet på lagret och i produktionen. Vi ingår i en internationell koncern med över 1000 anställda samt egna produktionsanläggningar i Tyskland och Polen. Här tillverkas ett brett sortiment av såväl fasta som mobila hyll- och pallsystem, rullbanor samt plock- och lagerlådor för alla behov. Läs mer på www.bito.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here