LVD Company nv introducerar TL 8525 till sitt sortiment av rörlaserskärmaskiner. Den nya generationens rörlaser, som är utformad från grunden, är utrustad med ett antal högpresterande funktioner för att optimera rörskärning för även de mest komplexa tillämpningarna. Med en stor inmatningslängd på 8500 mm kan TL 8525 bearbeta runda eller fyrkantiga rör upp till 250 mm. Standardmaskinens funktioner inkluderar en 45-graders skärhuvud för fasning med 3D tilt-axel, 6-läges frontlastare och ett brett X-axel skärhuvud intervall på 1190 mm för att maximera materialanvändningen.

UTFORMAD FÖR PRODUKTIVITET

TL 8525 är byggd för hög produktivitet. Maskinen kan bearbeta rörlängder på 8500 mm, en maximal dellängd på 3000 mm, och kan klämma och skära rör upp till en diameter på 250 mm. En rejäl 400 mm Z-axel möjliggör skärning av större profiler.

Med en helt ny design, ger dess svetsade stålkonstruktion hög stabilitet och dynamik. Den förmonterade chucken och stöddockan underlättar snabb och enkel maskininstallation och start. Den TL 8525 bibehåller det kompakta fotavtrycket från andra TL-modeller och erbjuder fördelen av tillgänglighet från alla sidor av maskinen. Eftersom lastning och lossning hanteras på ena sidan kan maskinen passa i ett litet utrymme eller mot en vägg.

MARKNADSLEDANDE FUNKTIONER FINNS INBYGGDA

För att ge flexibiliteten och det bredaste användningsområdet för att skära runda, fyrkantiga, rektangulära eller andra profiler (oavsett komplexitet)

är TL 8525 utrustad med viktiga funktioner som vanligtvis erbjuds som tillval på jämförbara rörlaserskärmaskiner.

Ett 45-graders 3D-tilt skärhuvud är standard. Skärhuvudet med flera axlar ger hög precision i runda, fyrkantiga, rektangulära och oregelbundna rör samt skär komplexa profiler och kanaler. Och kan dessutom användas för svetsförberedande skärning i rör med tjocka väggar.

En 6-positions frontlastare är också en standardfunktion. Denna halvautomatiska lastanordning ger en hög nivå av flexibilitet när det kommer till lastning av material. Den hanterar upp till sex rör och erbjuder sex positioner för även de största 250 mm rören. Systemet kan lastas med olika typer av rör i olika storlekar och kan avbrytas under körning för att lägga till ett nytt rör. Till skillnad från ett paketmatningssystem behöver man inte vänta på att binda om paketet i lastaren, ta bort det från maskinen och sedan lasta i ett nytt paket. Flexibiliteten i lastningen av material hanterar effektivt behoven hos både små serier och långvariga produktioner.

Ett generöst 1190 mm X-axligt skärhuvudsintervall möjliggör bearbetning längs en större längd på röret, inklusive bakom stöddockan. Möjligheten att bearbeta mer av röret och slösa mindre material gör rörskärningsverksamheten mer produktiv och lönsam.

Andra viktiga funktioner inkluderar en programmerbar tabell i utmatningszonen. Det servostyrda bordet har en lutningsfunktion för att smidigt kunna släppa ut delarna och är integrerat i en 3m lång evakueringstransportör. Transportören använder flera fack för att säkert separera och hålla delar – även runda eller längre rör – när de rör sig längs transportören.

TL 8525 innehåller en hög grad av automatisering med automatisk lastning och centrering av rören, automatisk inställning och justering av chucken och stöddockan. Ett högeffektivt avgasextraktionssystem integrerat med chucken tar automatiskt bort cirka 4000 kubikmeter ångor per timme från skärområdet.

TL 8525 är utrustad med en 2 kW IPG-fiberlaserkälla som kan skära en rad järnhaltiga och icke-järnhaltiga material. En 4 kW laserkälla är tillval.

OM LVD

LVD är en ledande tillverkare av plåtbearbetningsutrustning, inklusive laserskärningssystem, hålslagspressar, pressbromsar, giljotinsaxar och automationssystem, integrerade i och stödda av CADMAN® -programvarusviten. LVD Industri 4.0-klara produkter och teknik möjliggör smart tillverkning.
Webbplats: www.lvdgroup.com.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Tom Verhaeghe, Product Manager Laser Automation
LVD Company nv
Tfn + 32 56 43 05 11
E-post: tom.verhaeghe@lvdgroup.com
www.lvdgroup.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here