Halder’s lyftöglor har etablerat sig som ett pålitligt verktyg när det gäller att lyfta och hålla individuella laster, inte minst tack vare deras ojämförbara enkelhet. När det nu introduceras gängade lyftöglor, expanderar Halder sitt sortiment av lyftrelaterad utrustning. Dessa lyft-element har designats specifikt för existerande gängor. De är exakt lika snabba och enkla att använda som de tidigare och klarar enkelt att bära tunga detaljer med utmärkt säkerhet och pålitlighet.

Lastbärande verktyg används överallt där användare behöver fästa motvikter, transportera detaljer eller byta fixturer och arbetsstycken. Högkvalitativ lyfthjälp kan förväntas leverera hög lyftkapacitet och maximal säkerhet, men också erbjuda enkel installation som en ytterligare fördel. Enkel installation minimerar insatsen, minskar arbetsbördan och kortar ställtider. Om detaljen som skall lyftas redan har ett gängat hål, så är de nya lyftöglorna för gängade hål en utmärkt lösning för att snabbt och enkelt byta detaljer.

“Lyfthjälp som traditionella lyftöglor behöver skruvas fast och sedan även skruvas ur igen. Detta tar värdefull tid som hade kunnat användas bättre för arbete som skapar mervärde. Andra lösningar kräver att du har speciella hål för lyftet – vilket kanske inte är möjligt för en del detaljer. Däremot, våra lyftöglor för gängade hål använder hål som redan finns vilket förenklar processen avsevärt”, förklarar Bernd Janner, Försäljningschef på Erwin Halder KG.

Hur fungerar det? Längst ner på de hållfasta pinnarna finns insatser med gängprofil som är anpassade för att passa i respektive gängstorlekar. Användaren kan frigöra pinnarna för enkel montering endast genom att trycka på en aluminiumknapp som sitter under den rörliga lyftöglan. Pinnen kan sedan enkelt sättas in i ett existerande gängat hål. När knappen sedan släpps, fäster insatserna i gängan i detaljen som skall lyftas och säkrar lyftverktyget. Ett tryck på knappen är sedan allt som behövs för att frigöra lyftverktyget igen. För att förhindra användaren från att omedvetet komma åt lås/frigöringsknappen är lyftöglan utrustad med ett stopp.

Dessutom, lyftöglorna för gängade hål tillåter extrema lyftkrafter. Den maximala lyftkapaciteten uppgår till 840 kg – beroende på modell och detta med en 5-faldig säkerhetsmarginal. Deras exceptionella hållbarhet certifierats av TÜV Süd. De är dessutom CE-märkta.

Lyftöglor för gängade hål finns tillgängliga I två utföranden: Den ena är tillverkad I värmebehandlat stål som är manganfosfaterat medans den andra är i härdat rostfritt stål (1.4542). Båda versionerna är skyddade mot rost och temperaturtåliga upp till 250°C. Dessutom, lyftöglan I rostfritt stål är väderskyddad och därför utmärkt för användning utomhus. Erwin Halder KG tillverkar och lagerhåller dessa lyftöglor för gängstorlekarna M10, M12 and M16. Ytterligare storlekar kommer senare.

För ytterligare information:
Standardmekano
Tel: 08-591 110 55
www.standardmekano.se
info@standardmekano.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here