Lichron AB har sedan en tid tillbaka börjat sälja fleroperationsmaskiner från Taiwanesiska Hartford. Nu har den första Hartford maskinen installerats i Lichrons utställningshall i Skövde.

Hartford är den största tillverkaren av fleroperationsmaskiner på Taiwan med över 500 anställda. Företaget grundades 1965 och förfogar över 3 fabriker med en yta om 80.000 kvadratmeter.

Det som särskiljer Hartford är deras innovativa och genomtänkta lösningar, dvs mycket AI och industriell 4.0 tänkande.

Maskinen som kan provköras i Lichrons utställningshall är en Hartford av modell LG1000. En vertikal fleroperationsmaskin med Hartfords egna toppmoderna styrsystem Hartrol Premium. Styrsystemet har en 19” Touch skärm, 32GB minne med ett flertal höghastighetsfunktioner samt med en förläsning av program på 2700 block. Styrningen har också intelligent verktygsövervakning samt import och konvertering av DXF filer. Maskinen har en inbyggd IP-kamera som kan kopplas upp till valfri mobil enhet. Det finns även ett inbyggt larmsystem som kan skicka ett sms vid eventuellt larm. Maskinen kommer också med Wifi för enkel uppkoppling och programöverföring.

Maskinens X-rörelse är 1000mm, spindeln är direktdriven med 12.000 varv/min och 18,5 kW. 20 bar kylvätska genom spindel + luft genom spindeln samt ett pappersfiltersystem för kylvätskan ingår. En annan intressant möjlighet är om operatör endast gillar Fanuc styrsystem så finns en funktion som då växlar till Fanuc styrpanel med möjlighet att direktöverföra tidigare gjorda program i Fanuc styrning.

Utställningsmaskinen kommer att vara bestyckad med en Hanwha kollaborativ robot med laddning från sidan. Därför är LG1000 utrustad med en servostyrd autodörr på höger sida av maskinen. Hanwha roboten klarar 12 kg och räckvidd radie 1300 mm.

Hartfords övriga program består av större fleroperationsmaskiner med kraftiga box-gejdrar, 5-axliga maskiner, avancerade portalmaskiner samt arborrverk, alla med teknologi i framkant. Hartford exporterar till mer än 65 länder i världen.

För ytterligare information kontakta:
Lichron AB Tel. 0500-445050, Web: www.lichron.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here