Mars 2020: AMADA HOLDINGS CO LTD är nu 100% ägare av finskbaserade automatiseringsföretaget LKI Käldman Ltd. Samarbetet mellan parterna startade i mitten av 1990-talet och utökades 2009 genom att AMADA förvärvade 40% av aktierna i bolaget.

Den senaste utvecklingen bekräftar AMADAs engagemang i automatisering och dess viktighet för konkurrenskraftiga lösningar till plåtbearbetningsmarknaden.

Med ökad produktion av fiberlasermaskiner de senaste åren, samt kraftfullare oscillatorer och avancerad lasertechnologi medför ökad förfrågan för smarta automatiseringslösningar. Trenden i Europa är ökad automatisering för att minska bemannad arbetstid samt motverka ökad personalkostnad.

Ett resultat av förvärvandet av LKI Käldman, är att AMADA kommer kunna förse marknaden med integrerade automatiseringslösningar till europeiska kunder i en snabbare takt. Ytterligare fördelar blir, kortare beslutsvägar vid utveckling och tillverkning tack vare det ökade samarbetet inom gruppen.

LKI Käldman är nu AMADA Groups största tillverkande enhet för automatisering i Europa, med cirka 180 anställda. Företaget kommer ändra namn från 1 April 2020, det nya namnet blir AMADA Automation Europe Ltd.

”Förvärvet skapar intressanta möjligheter, inte bara för våra anställda och företag utan för hela regionen”, säger Greg Seymour, verkställande direktör LKI. ”Vi är stolta att AMADA har valt att koncentrera dess tillverkning av automatiserade lösningar hos oss. Detta är ett klart erkännande av många års hårt arbete.” Viktigaste är att våra företagsgrunder är väletablerade med focus på kvalité, precision, tillgänglighet och hållbarhet.” tillägger Greg Seymour.

Mot framtiden, AMADA Automation Europe Ltd, det nu helägda dotterbolaget kommer tillförse alla av AMADAs automatiseringslösningar till den europeiska marknaden. Vid 2020 förutses en förstärkning av produktionsfaciliteterna i Bennäs, på Finland västkust, för att hantera en fördubbling av produktionskapaciteten.

Med huvudkontor lokaliserad i Kanagawa, Japan är den globala AMADA Group, bestående av cirka 100 bolag med 10 000 anställda. Byggandet av dessa fundament med LKI i Europa, hjälper AMADA Group arbeta framåt till att bli ett hundraårigt företag, en ambition som är förväntas att nås 2046.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here