Krefeld (Tyskland), 7 april 2020. Okuma, en världsledande marknadsledare för CNC-verktygsmaskiner och processoptimering, tillsammans med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, har utvecklat en ny styrsystemsapp för CNC-program: Okuma Dressing App är en av de mest innovativa slipteknologierna på marknaden. Det är mycket effektivt och extremt lätt att använda.

Den nya Okuma Dressing App är resultatet av ett intensivt samarbete mellan Okuma och Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG. Styrsystemsappen beräknar alla parametrar för dressingen, läser av tillgängliga data oberoende av varandra och överför värdena direkt till CNC-programmet. Manuella beräkningar och dubbla inmatningar tillhör nu förflutna.

En komplett lösning med styrsystemsappar

Det viktigaste är att välja rätt parametrar för dressingen, till exempel varvtal eller matningshastighet. I samarbete med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG analyserade Okuma de möjligheter som erbjuds av befintliga appar och parametrarna som behövs för att ytterligare optimera slipprocessen. Insikten: det som saknades mest av allt var användarvänlighet och effektivitet.

Okuma Dressing App kan öppnas och köras direkt från huvudskärmen på styrenheten. Användaren behöver bara ange slipskivans geometri samt de önskade värdena för skärhastighetsförhållande, inmatningsdjup och påläggstjocklek. Appen överför sedan automatiskt värdena till CNC-programmet för matningshastighet och skärdjup, skärhastighet och rotationsriktningen överförs direkt till Dr. Kaiser-inverteraren.

Konturstyrd hastighetsjustering och konstant hastighetsförhållande

Okuma Dressing App var tvungen att bevisa sin funktionalitet i en testbearbetning och klarade testet utan problem. Styrningen avläser automatiskt slipskivans hastighet och diameter och från dessa beräknas periferihastigheten. Appen använde detta värde för att bestämma slipskivans hastighet, med hänvisning till det valda hastighetsförhållandet. Detta innebär att Okuma Dressing App kan skapa konstanta skärförhållanden över hela slipskivan och hålla hastighetsförhållandet konstant även med stora steg i konturen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here