På AMB-mässan i Stuttgart kommer Mapal att presentera sitt nya fräsprogram med sintrade radiella ISO-skär, dessa fräsar kommer fullborda Mapals standardprogram för fräsar. Hittills har Mapal huvudsakligen fokuserat på ett fräsprogram med slipade tangentialskär. Dessa används huvudsakligen i specialapplikationer, så som extra stora skärdjup, instabila detaljer och skivfräsar.

MAPAL har inkluderat den omfattande know-how man samlat ihop i dessa specialapplikationer i de nya serierna av fräsar med radiella ISO-skär. De

nya kraftfulla plan-, vals-, spårfräsarna är designade för grov- och medium-bearbetning av gjutjärn, stål och rostfritt stål. Fräskropparna är optimalt designade med rätt antal skär för respektive applikation. Positiva och negativa vändskär finns tillgängliga för fräsarna med fyra olika PVD-beläggningar, som är baserade på nyutvecklade hårdmetalls substrat och beläggningar.

Beroende på kraven, används den mest effektiva och ekonomiska fräsen. Till exempel, mellan 8 till 16 skäreggar per vändskär kan användas för planfräsning och mellan 2, 4 och 8 skäreggar per vändskär för valsfräsning.

De nya fräsarna övertygar med sin mjuka gång och låga ljudnivå. Dessutom har långa livslängder uppnåtts vid rätt val av verktyg för respektive material och applikation.

För mer information kontakta
Colly Verkstadsteknik AB,
08-703 01 00,
www.collyverkstadsteknik.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here