Yamazaki Mazak har nu slagit upp portarna för sin nya och högteknologiska fabrik i Inabe, Japan och därmed avslutas byggnadsfas ett samtidigt om monteringsarbetet av nya maskiner har startat.

Den nya fabriken, som tillverkar stora maskincenter och 5-axliga verktygsmaskiner, har nu öppnat och är redo att möta den ökade efterfrågan på större maskiner, speciellt efterfrågade av flygindustrin, entreprenad- och energisektorn. Fabriken i Inabe är den sjätte fabriken som Mazak öppnar i Japan av totalt 11 över hela världen.

Bygget av fabriken påbörjades 2016 och slutfördes nu under våren 2018. Med den första fasen slutförd flyttas också tillverkningen till Inabe från fabriken i Minokamo. Med den nya fabriken ökar Mazak sin produktionskapacitet med 20 procent.

Marknaden för verktygsmaskiner är fortsatt stark och fortsatt ökning i produktionen är också planerad, något som den nya fabriken säkerställer och mer effektivt kan möta, både till en inhemska och utländska marknaden.

”Mazaks nya fabrik är en mycket positiv nyhet för oss och våra kunder. Ökad produktiviteten och kortare ledtider är något som både vi och våra kunder kommer dra stor nytta av vid beställning och leverans av nya maskiner,” säger Affärsområdeschef Per Selskog och tillägger, ”Vårt mål är att våra kunder ska få en så kort ledtid som möjligt mellan från beslut till levereras av maskiner och den nya fabriken i Inabe är en viktig del för oss i att kunna minska denna tiden”.

För att eliminera extern påverkan vid byggnationen av maskinerna har fabriken ett mycket avancerat luftkonditionerings- och belysningssystem. Upp till tio meters takhöjd är temperaturen kontrollerad till ±1 grader Celsius.

Ravema – Ledande Partner till nordisk industri

Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi är också med hela vägen för att säkerställa kompetensen hos operatörer och administratörer med hjälp av våra utbildningar som du kan få både för den senaste tekniken, liksom för äldre system. Vi ser vår roll även i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer – detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

Ravema AB
P.O Box 423
SE-331 24 VÄRNAMO
Besöksadress: Margretelundsvägen 1
Tel +46 370-488 00 | Fax +46 370-150 01
info@ravema.se www.ravema.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here