Göteborg, 7 juni 2018 – EOS, den världsledande leverantören av teknik och kvalitetslösningar inom Additiv Tillverkning (AM), har förfinat ett av sina mest framgångsrika system ännu mer med FORMIGA P 110 Velocis. Med hjälp av tekniska förbättringar, baserat på FORMIGA P 110 för tillverkning i polymerer, erbjuder nu Velocis en produktivitetsökning med upp till 20 procent, tillsammans med en mer enhetlig delkvalitet. Lösningen är ett kompakt system, utmärkt för att komma in på AM-marknaden – från snabba prototypapplikationer till mindre, kostnadseffektiva serieproduktioner. Med över 550 installerade system är maskinerna i FORMIGA-familjen bland de mest framgångsrika och pålitliga industriella 3D-skrivarna för polymermaterial på marknaden.

Mer effektivitet vid beprövad kvalitet

Tillverkningsprocessen har optimerats ytterligare med FORMIGA P 110 Velocis; Grunden för förbättringen är en snabbare uppvärmning och återbeläggningsprocess samt en bättre temperaturfördelning i systemets byggkammare. För detta ändamål är den nya FORMIGA utrustad med ett mycket bra värmesystem och mjukvarukontroll för att förvärma polymermaterialet. Efter att först applicerats på byggplattformen som ett tunt lager, förvärms materialet ännu snabbare nu och därefter smälts mer exakt med en laserstråle. Plattformen sänks sedan och ett annat lager av pulver appliceras. Denna byggprocess upprepas tills komponenten är helt byggd. Till följd av förbättringarna reduceras väntetiden för FORMIGA P 110 Velocis väsentligen med enastående delmekanik.

Smart start i industriell 3D-printing

FORMIGA P 110 Velocis är, liksom sina föregångarsystem, väl lämpad för företag som vill komma in i 3D-branchen. Systemet är mycket tillförlitligt och erbjuder användarna den högsta reproducerbara delkvaliteten, FORMIGA kvalitet, som standard på marknaden för additiv tillverkning. Utan att behöva använda verktyg, använder FORMIGA digital CAD-data för att producera även känsliga polymerdelar med högsta ytkvalitet till en maximal bygghöjd på 330 mm. Dessutom kan användarna dra nytta av ett brett sortiment av för närvarande 10 polymermaterial och med ett intuitivt användargränssnitt är FORMIGA P 110 Velocis också mycket användarvänlig.

– Systemen i FORMIGA-familjen har alltid varit bra genom dess tillförlitlighet och produktivitet. Samtidigt minskas dagliga kostnader genom att vara begränsad till material och elen som används – inga extramaterial behövs, vilket gör att driftskostnaderna blir märkbart låga. Det är just av dessa skäl våra befintliga kunder uppskattar denna produktserie. Med FORMIGA P 110 Velocis har vi förbättrat en av våra mest framgångsrika FORMIGA-modeller. I kombination med EOS-konsultportfölj kan även nybörjare snabbt bygga upp sin kunskap för att uppleva och börja arbeta med AM. Det är viktigt för företagen att överväga additiv tillverkning nu och inte ge efter för någon falsk förhoppning av tekniken. Med EOS har företagen en partner på sin sida med stor erfarenhet och alla nödvändiga kompetenser för serieproduktion inom AM, säger Moritz Kügler, Product Manager på EOS.

EOS presenterade nya FORMIGA på Rapid.Tech

I veckan fick besökare på Rapid.Tech i Tyskland möjlighet att se en FORMIGA P 110 Velocis i produktion, tillsammans med en EOS M 100 för tillverkning i metallmaterial. Utöver sina egna system fanns det även exempel på applikationer från många branscher för att visa hur företag framgångsrikt utnyttjar AM.
För mer information om EOS-polymersystem, besök: https://www.eos.info/reinvent

Om EOS

EOS är den världsledande leverantören av teknik inom industriell 3D-printing av metaller och polymerer. Sedan 1989 har EOS varit en pionjär och innovatör för helhetslösningar inom additiv tillverkning. Produktportföljen av system, material och processparametrar ger kunderna en avgörande konkurrensfördel i form av produktkvalitet och långsiktig ekonomisk hållbarhet i tillverkningsprocessen. Dessutom drar kunderna nytta av bred teknisk kompetens inom global service, applikationsteknik och konsultverksamhet. http://www.eos.info

För mer information, pressmaterial eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Ida Flyckt, Edelman Deportivo
Telefon: +46 (0)70 747 92 90
Email: ida.flyckt@edelmandeportivo.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here