April 2018: För att höja kvaliteten på fiberlaserskärning till en ny nivå lanserar AMADA två nya avancerade teknologier: Silky Cut Fibre och Gas Mixer. Dessa banbrytande teknologier är tillgängliga för företagets fiberlasrar i ENSIS-och LCG-serierna (4-9 kW) och ger överlägsen kvalitet jämfört med standardfiberlasrar. Så nu kan användande kunder kan ta sig in på nya marknader och vinna nya ordrar.

Medan branschens konstanta och ökande efterfrågan på fiberlaserteknologi drivs av höga processhastigheter så är det väl dokumenterat att kvaliteten sjunker under den som gällt för CO2-lasrar vid arbete i främst tjockare plåt i vissa material. Med tanke på detta har AMADA:s Silky Cut utvecklats för skärning med fiberaser i rostfritt stål, med CO2-kvalitet, upp till 15 mm tjocklek.

Silky Cut är unikt för AMADA och är en kombination av företagets egenutvecklade fiberlaserkälla, en ny design av skärhuvudet och optimering av linser och optik, samt avancerad förståelse och utveckling av gasflödesdynamik och tekniker för strålformning. Kunderna kan nu bearbeta medel-till-tjockt rostfritt stål och vara säkra på att det uppfyller de högsta standarderna och kraven. Dessutom kan användare med denna typen av produktion nu dra nytta av den lägre energiförbrukningen som fiberlaserskärning erbjuder, normalt förbrukar en fiberlaser 70 % mindre elektricitet än en motsvarande CO2-laser. Företag som kommer få nytta av detta är till exempel industrier inom olje-och gasverksamhet och tillverkare av utrustning för livsmedelsindustrin.

Gas Mixer är också unikt för AMADA, och är utvecklat för bearbetning av aluminium med CO2-kvalitet med fiberlaserteknologi.

Även om nästan slaggfri aluminiumbearbetning med fiberlaser kan uppnås med syre som skärgas så kan denna lösning sällan användas, detta på grund av att det inte går att svetsa efter skärning med oxygen. Som ett resultat av detta väljer de flesta nitrogen för att skära aluminium, vilket ger snabb skärning men har en kvalitet som inte är tillräcklig i vissa fall.

Med AMADA:s Gas Mixer-system blandas gaser i noga blandade och beprövade proportioner som är den perfekta kombinationen för förbättrad och god skärkvalitet och fortsatt möjlighet till svetsning efter skärningen. Detta gör att användarna har möjlighet att eliminera sekundära tempon och minska svetsdefekter jämfört med om man skurit detaljerna med syre. Tillverkare inom fordonssektorn, flygindustrin och den allmänna underleverantörsmarknaden är några av dem som kan få störst nytta av funktionen.

Tillsammans med Silky Cut och Gas Mixer får kunder som väljer ENSIS-maskiner ytterligare en stor fördel genom maskinens variabla strålstyrningsteknologi. ENSIS-teknologi möjliggör höghastighetsbearbetning av tunna material, högkvalitativ bearbetning av tjockt kolstål med obetydlig utspetsning av skärsnittet och snabb håltagning även i tjocka material. Dessutom kan ENSIS-fiberlasern på 3 kW bearbeta samma tjocklek av mjukt kolstål (25 mm) som en standard 6 kW fiberlaser, fast med halva effekten. Fördelen blir en lägre kostnad per detalj, lägre elräkningar

och därmed större vinstmarginal. ENSIS-maskinen har blivit speciellt populär bland underleverantörer, som kräver flexibilitet med minskade processkostnader.

Sammanfattningsvis, medan många producerande tillverkare går över till fiberlaserteknologi för att öka vinsten genom snabbare bearbetning och minskad energiförbrukning i tunna detaljer så risken bli att kvaliteten försämras när materialet blir tjockare. Med tanke på detta borde alla tillverkningsindustrier och profileringsverkstäder som bearbetar både tunna och tjocka material välja en lösning med Silky Cut och Gas Mixer för att få fördelar över hela spannet i sin tillverkning. Det finns inte längre något behov av att behålla en CO2-laserskärningsmaskin eller att kompromissa med kvaliteten då dessa funktioner finns tillgängliga.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here