P4Lean-2520 maskinen som man investerat i är en vidare utveckling från vår välbeprövade modell P4Xe i Salvagnini´s program av panelbockningsmaskiner, som har sitt ursprung i vår originalmaskin som lanserades 1977, informerar Pelle Wallin som är säljare för Salvagnini. Salvagninis modellprogram av panelbockningsmaskiner består av 11 olika grundmodeller som kan konfigureras och anpassas för kundens behov/önskemål.

modul-system1
Modul-System är världens ledande leverantör av modulära inredningar för servicebilar. Huvudkontoret är beläget i Mölndal utanför Göteborg med dotterbolag i Europa och Asien, samt försäljning i mer än 50 länder världen över. Modul-System har sin tillverkning i Mullsjö med egen fabrik med ca 57st anställda. Modul-System ingår i Lifcokoncernen som är noterat på Stockholmsbörsen.

Lean generation har optimerats med hänseende på låg energiförbrukning och ökad möjlighet att bocka i tjockare plåt.

P4L-2520 har en max bocklängd på 2,5 meter samt är utrustad med helt automatisk inställning av tillhållarsegmenten, (ABA – Automatic Blankholder Adjustment)). Den har även utrustning för bockning av ”brutna bocklinjer” / flikar, steglös rotation, samt klipputrustning av profiler. Tillhållarens profil och funktion kan ändras med ”P-verktygs” växlaren.
Maskinen har en automatisk inmatning som består av ett lagersystem med 6 nivåer som möjliggör sekvens produktion av upp till 6 olika ämnen. De färdiga panelerna robot staplas eller ackumuleras på ett vippbord, klippta ämnen samlas upp i en behållare. Maskinen är förberedd för framtida anslutning till S4 stans och klippmaskin.

Jämfört med en traditionell kantpress/vik maskin så har man med denna investering helt eliminerat ställtiden i maskinen. Det innebär att man kan producerar det antal detaljer man har behov av, ned till enstycksdetaljer, utan att förlora någon cykeltid.

P4:an är också utrustad med Salvagninis unika och patenterade ”Cut Option”, vilket innebär att man effektivt kan tillverka smalare profiler/ paneler och med ”Cut Option”, klippa loss detaljen, för att sedan fortsätta bockningscykeln till nästa klipp. ”Oerhört effektivt då man har många klippdetaljer och genom det får vi en mycket kostnadseffektiv tillverkning, mot normalt manuella tempon i gradsax/stans/kantpress,” fortsätter Pelle.

Salvagnini erbjuder 3 olika nivåer för programmering av sina bockautomater, Manuell programmering i ett makrobaserat språk, interaktiv programmering med EDIT-P4 eller helt automatiserad programmering med CamBend. Modul-System har valt att off-line programmera direkt från 3D modell med Edit.P4 mjukvaran.

Bockningsverktygen som är universella, tillsammans Salvagnini´s programmeringsmöjligheter, gör det enkelt att t.ex. kunna radiebocka samt att få till innovativa lösningar, som annars kräver både specialverktyg och längre processtider.

Modul-System tar anläggningen i drift under första kvartalet 2017.

modul-system2

Mer information

För mer information, kontakta Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se www.salvagnini.se www.youtube.com/user/salvagninichannel

Alternativt till Dan Gustavson

Modul-System HH AB

Mullsjö

Tel 0392-38 800

www.modul-system.com

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here