Tillverkning kommer att ske i fabrikerna; Chicopee (Massachusetts – USA), Barone Canavese (Turin – Italien) & Suzhou plant (Kina). Nästa modell för lansering, CF4000 (4 kW), kommer att börja levereras med start under senare delen av 2016.

Fram till idag har den enda leverantören av fiberlaserkällor till koncernen varit det amerikanska företaget IPG Photonics, med vilka Prima Power har en stark, långsiktig relation. Utvecklingen av en egen fiberlaser ger koncernen möjlighet till ett alternativ för denna mycket strategiska komponent för de egna produkterna. Prima Power förväntar sig en kraftig tillväxt för maskiner med fiberlaserteknik, genom introduktion av nya modeller, såsom Laser Next för 3D-bearbetning (och speciellt då inom fordonsindustrin), Platino 2.0 Fiber och Laser Genius för 2D-bearbetning, samt Combi Genius som kombinerar stansning och laserskärning.

Målsättningen under 2016, är en gradvis ökning av leveranser av CF laserkällor med upp till ca 10 enheter per månad. Den egna laserkällan kommer att effektivisera eftermarknadsaktiviteter, och ger organisationen möjlighet att med egna resurser kunna ge support till kunder för det levererade systemet i sin helhet.

Gianfranco Carbonato, ordförande för Prima Industrie Group, är mycket nöjd med denna viktiga framgång och säger: ”Med introduktionen av vår egen fiberlaser har vi tagit ytterligare ett steg i gruppens utveckling och kan erbjuda våra kunder en helhetslösning ifrån Prima Power.”

Om Prima Power

Prima Power är en världsledande leverantör inom högteknologiska området laser och plåtbearbetningsmaskiner. Produktportföljen är en av de mest omfattande och inkluderar: lasermaskiner för skärning, svetsning och borrning, stansmaskiner, kombinerade stans/saxmaskiner och stans/lasermaskiner, kantpressar, panelbockmaskiner, kompletta tillverkningslinjer från ämnesplåtar eller coils till färdigbockade detaljer, automationssystem för minsta möjliga operatörsberoende hantering av plåtämnen, bearbetade artiklar eller färdigbockade detaljer, allt från enkla kompakta system till större FMS-system för plåtverkstadens all internlogistik.

Prima Power är maskindivisionen inom Prima Industrie, med över 1600 anställda i världen med fabriker i Italien, Finland, USA och Kina, och ett högt specialiserat försäljnings- och servicenätverk i över 80 länder.

Återförsäljare för Prima Power i Sverige är Din Maskin i Värnamo.

Om Din Maskin

Din Maskin är en av Sveriges ledande företag på försäljning av nya och begagnade avancerade maskiner och system för plåtbearbetning. Marknaden är Sverige och Norge Utöver det tillhandahåller man även resurser för installation, utbildning, förebyggande och avhjälpande underhåll samt reservdelar till hela produktprogrammet. Din Maskin har idag 52 anställda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here