Flerskärsbrotschar är det naturliga valet när man vill ha höga skärdata och kort bearbetning tid. Pga. de konventionella bearbetningmetodernas begränsningar, har det inte varit möjligt att få kylkanalerna på exakt rätt ställe när man använder stålkroppar. Kompromisser har alltid varit accepterat när det gäller designen av kylkanalerna. Tack vare additiv tillverkning (3D-printning), har Mapal lyckats att designa om kylvätske-kanalerna så de är perfekt anpassade för brotschoperationer.

Tack vare speciellt anpassade kylkanaler för flerskärsbrotschar, kan kylkanalerna placeras där de mest behövs. På detta sätt får man en optimal spåntransport och kylning, plus en effektiv smörjning av skäreggarna och stödlister. Tack vare detta får vi mindre slitage på stödlisterna, bra spånevakuering och bättre bearbetningsresultat.

Alla brotschtyper i MonoReam serien finns tillgänliga med additivt tillverkade (3D-tillverkade) kylkanaler för optimal kylning och smörjegenskaper – kan även användas med MQL. MonoReam-brotscharna finns som fasta (600-serien), ställbara för omslipning (700-serien) och ställbara (800-serien). De tre serierna är utbytbara med varandra. Finns med rak-, vänsterspiral, kort och lång version. Verktygen är anpassade för genomgående och bottenhål och kan bestyckas med lämplig skärsort. Beläggningar och skärgeometrier anpassas till det material som skall bearbetas. Detta garanterar att det optimala verktyget tas fram för varje applikation.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se


LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here