XT630-5AX_STRUCTURE_FULL-MACHINE_RHS_HIGH-VIEWBridgeport XT-630 är den första avancerade maskinen som utvecklats av Hardinge-Bridgeports nya globala utvecklingsteam. Det globala designteamet är baserat i USA, England och Taiwan och har tagit med många fundamentala aspekter, viktiga för Bridgeports maskinuppbyggnad. XT-630 maskinen exemplifierar Bridgeports motto att producera maskiner med högsta kvalitet till en världsmarknad vilket är tradition för Hardinge-Bridgeport. Maskinens design är byggd på rörlig överliggande balk på portalkonstruktion vilket medför exceptionellt bra geometrisk noggrannhet.

Den innovativa designen i XT-630 maskinen representerar den första modellen i senaste generationen maskiner med 5-axlighet. Uppbyggd med tre linjära axlar och tilt/rundbord. Maskinen har stor kapacitet med sitt 630 mm rundbord som klarar en vikt på 350 Kg och svingar 900 mm. Designen med dubbla drivenheter för tiltbordet maximerar styvhet och medför hög precision.

Termiska förändringar i maskinen minimeras med hjälp av kyld spindel, kylning av kulmuttrar och kulskruvslager i alla linjära axlar. Styrsystem kommer från Heidenhain TNC640FS eller Siemens 840Dsl SI med stora 19” skärmar.

Bridgeport XT-630 har en oljekyld spindel på 15.000 v/min, (opt.18.000) BT40 Big Plus. Kylvätska genom spindel, skalor, prober, kinematik med mera.

Maskinen premiärvisas på mässorna IMTS och AMB i September 2016.

För ytterligare information kontakta:
Lichron AB Tel. 0500-445050, Web: www.lichron.se

hardinge_xt630 open

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here