Pramet har lanserat en ny hårdmetallsort för tuff fräsning och utökar samtidigt planfräsprogrammet för rostfritt stål.

Den nya sorten M6330 har utvecklats speciellt för att uppnå högre eggslitstyrka och pålitlighet vid fräsning i svårbearbetade material, med och utan kylning.

Hårdmetallsorten finns tillgänglig för de mest populära vändskärstyperna; ADMX, HNGX, LNGX, LNMU, OEHT samt flera andra och är särskilt lämpad för fräsning under svåra förhållanden, t ex med intermittenta ingrepp.

De främsta fördelarna är sortens pålitlighet och långa livslängd med en hög motståndskraft mot värmesprickor. Detta tack vare den förbättrade slitstyrkan och PVD-beläggningen.

Den nya sorten är en bland många nya produkter för rostfritt stål, som Pramet lanserat nyligen.

Pramet har dessutom utökat fräsprogrammet för rostfritt stål med större diametrar och vändskär för djupare ingrepp för att kunna användas i kraftigare maskiner.

I de här fräsarna används de åttkantiga vändskären OEHT 09, vilka passar för instabila förhållanden och veka arbetsstycken av rostfritt och mjuka stål och skärdjup på upp till 5 mm.

Nya sorten för fräsning; M6330. Finns till Pramets mest populära skärtyper.
Nya sorten för fräsning; M6330. Finns till Pramets mest populära skärtyper.

De mångsidiga fräsarna kan användas till såväl grov- som finfräsning, varigenom man uppnår en bättre verktygsekonomi tillsammans med betydligt kortare bearbetningstider.

Nyligen gjordes ett test där en stålplåt (3900mm x 3200mm) frästes med de nya OEHT-skären, med kylning. Operationen som omfattade både grov- och finfräsning med samma verktyg, tog 52 minuter.
Med en konkurrents fräsar tog samma operation 252 minuter och måste då göras i två moment med två olika fräsar.

Som komplement finns nu också XEHT 09 med ett wiper skär, samt runda skär, REHT 24, för plan- och kopierfräsning. Alla kan spännas in i samma fräskropp vilket gör verktyget ännu mer användbart och kostnadseffektivt.

För de här skärtyperna finns nu ett brett fräsprogram mellan 80 – 315 mm diameter. Samtliga fräsar har givetvis invändiga kylkanaler.

I Dormer Pramets nyhetsbroschyr, Nyheter 2016.1, finner du alla nyheter som lanserades den 1 april.
Beställ den från din närmaste återförsäljare eller direkt från Dormer Pramets försäljningskontor.
Du kan även ladda ner broschyren som pdf-fil från www.dormerpramet.com.

Se de nya produkterna i aktion på vår YouTube-kanal (www.youtube.com/dormerpramet).

Pramet är ett varumärke från Dormer Pramet.

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Indien och ett globalt distributionsnät med fem strategiskt placerade nav.

Utgivet av:
Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Chef Kundsupport, Dormer Pramet
E-mail: helene.bengtsson@dormerpramet.com
Tel: +46 (0)35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here