För snart 30 år sedan grundande Alexander Ström tillsammans med tre kollegor Din Maskin. En era går nu in i en ny fas när Alexander efter 20 år som vd lämnar över till Per Selskog. Per kommer närmast från systerbolaget Ravema som ingår i samma koncern och har samma huvudägare.

Din Maskin startade 1993 och är idag ett av Sveriges ledande företag inom plåtbearbetningsmaskiner. Sedan starten har företaget växt stadigt och 2008 förvärvades Din Maskin av Liljedahl Group. Idag har företaget ett 50-tal anställda med verksamhet i Norge och Sverige. Företagets Teknikcenter i Värnamo är ett av norra Europas största utställning för plåtbearbetningsmaskiner och har en imponerande yta på 2200 kvm. Några av de maskintillverkare som företaget representerar är Prima Power, SafanDarley, Dimeco, Omera, Starmatik och CMS.

Företagets framgångar beror på människorna och relationerna

Per Selskog, som för fyra år sedan tog över som ny affärsområdeschef för Mazak på Ravema, säger att han ser fram emot att ta över stafettpinnen och ytterligare utveckla Din Maskin.

– Vi är ett handelsbolag som lever på att ta bra affärer och att leverera bra service och här är människorna det absolut viktigaste. Att utveckla personalen, bygga vår kompetens och skapa goda relationer, hela vägen från våra leverantörer till våra kunder, det är där vår framtid som bolag ligger, säger Per.

Alexander framhåller också relationerna och berättar att det han kommer att sakna mest är alla människor och de relationer som han har byggt upp under alla år.

– I den här branschen är relationer viktigare än allt annat. Vi jobbar med människor, relationer och förtroenden. Gör du inte det på ett bra sätt så blir du inte långvarig. Den betydelse som personalen har haft för det här företagets framgångar går inte nog att understryka, säger Alexander.

”Roligt att lämna över ett välskött bolag”

Alexander berättar att beslutet att lämna Din Maskin har mognat fram och att det varit känt av ägare och personal under en längre tid, men att de inte ville släppa beskedet förrän de kunde berätta hur planen för fortsättningen ser ut. Men nu är det alltså klart att Per Selskog tar över som vd för Din Maskin från 1 januari 2022. Alexander kommer att arbeta vidare med verksamhetsutveckling i ett eget företag.

– Det är roligt att få lämna över ett så välskött bolag med så fantastisk personal, avslutar Alexander Ström.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here