Ölme Mekaniska i Kristinehamn tittar framåt och investerar nu i ny teknik för att öka sin kapacitet och kompetens mot både nya och befintliga kunder.

Beslutet att investera i en 5-axlig fräs med automation togs under 2020 och i november installerades den nya DMG MORI DMU 50 U med 10 palettsystem PH-150.

Satsningen på en 5-axlig maskin kändes mycket spännande säger Benny Svensson ägare och VD på Ölme. ”Vi vill arbeta med den senaste tekniken och jobba smartare för att kunna utnyttja våra maskiner så mycket som möjligt.”

Den nya maskinen är utrustad med en 10 paletters station som växlar jobb så fort bearbetningen är klar. Den passar både till enstycksdetaljer eller serie och på så sätt få man ett helt annan utnyttjande av maskinen.

Ölme Mekaniska tillverkar maskinkomponenter inom skärande bearbetning och i många olika typer av material. De utför både stycketillverkning och serietillverkning till långa serier som löper under flera år. Man jobbar också med konstruktion av verktyg och fixturer i Inventor cad-system. Dels för att ta fram egna fixturer och verktyg till produktionen, men även på uppdrag av kunder. MPS-systemet Monitor tar hand om allt från offert till leverans, och programmering utförs via Cad-Cam Gibbs som är snabbt och effektivt.

”Att nu ha tillgång till 5-axlig bearbetning har länge stått på vår önskelista” säger Benny, ”och nu med facit i hand så förstår vi varför. Sättet att lägga upp bearbetningstempon blir så mycket bättre och kvalitén ökar då om riggning av detaljen sker bara en gång. Även nästa investering i fräsmaskin blir säkert 5-axlig.”

Peter Smith säljare på DMG MORI säger att kombinationen DMU 50U och PH-150 är väldigt bra. ”Det är en fantastisk 5-axlig maskin som bli ännu mer effektiv tack vara vårt eget palettsystem. ”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here