Nortons nya rondeller, Pure Ice, används för mycket fin slipning och polering av lack. Rondellerna har ett ryggmaterial av ett mycket tunt filmmaterial som i kombination med en patenterad bindemedelsteknologi ger utmärkt fasthållning av slipkornen. Rondellerna är dessutom belagda med ett vattenbaserat fyllnadsmedel som motverkar igensättning vilket ger Pure Ice-rondellerna längre livslängd än konventionella rondeller.

Pure Ice ger en mycket jämn och konstant ytfinhet vilket förkortar poleringstiden, och rondellerna är mycket följsamma vilket gör att de formar sig efter böjda ytor och konturer. Vid slipning rekommenderas användning med skummellanlägg vilket ger mjukare och bekvämare slipning utan risk för genomslipning. I sortimentet ingår även Liquid Ice polerpasta som i kombination med Blue Magnet mikrofiberduk ger högblank yta.

De nya rondellerna finns i 75 mm diameter utan hål, 150 mm med 15 hål samt i 150 mm i Multi-Air-utförande som ger maximal dammutsugning. Pure Ice-rondellerna finns i kornstorlekarna P800, P1000, P1200 och P1500 och de är färgkodade med avseende på kornstorlek vilket förenklar identifieringen. De är avsedda för användning i oscillerande maskiner med kardborrefastsättning.

”Tack vare de nya Pure Ice-rondellernas längre livslängd och konstanta ytfinhet går slip- och poleringsarbetet betydligt snabbare och enklare” säger Patrik Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here