ProfilGruppen i Åseda har investerat i sin fjärde horisontella flerop från DMG MORI. Den här gången blev det en DMG MORI NHX4000 med en palettväxlare med 2 paletter. Investeringen var ett led i en ökad marknadsandel och samtidigt nya produkter hos en befintlig kund. Valet av maskin baserades på god erfarenhet av tidigare installerade maskiner med hög tillgänglighet. Maskinen installerades i slutet av April.

NHX4000 har ett rörelseområde på X/Y/ Z 560/560/660 mm med palettstorlek på 400x400mm. Maskinen har en speedMASTER – spindel med ett varvtal upptill 20.000varv/min, 37kW , 221Nm och 3 års garanti. Maskinen är oerhört snabb med 1.2G i acceleration och 60m/min i snabbtransport, men samtidigt väldigt noggrann då den har skalor i alla axlar. Maskinen är kompakt och kräver endast 11 ,0 kvm.

ProfilGruppen är ett svenskt bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare med huvudkontor i småländska Åseda. Kunderna finns i flera olika branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here