Nytt vändskärsprogram introduceras i Skandinavien

En ny serie vändskärsverktyg kommer att finnas tillgängliga i Skandinavien från 1 juli 2015.

Datumet markerar den officiella starten för försäljning av Pramet-programmet – vårt omfattande produktprogram av vändskärsverktyg för svarvning, fräsning och borrning för i första hand allmän bearbetning.

Som en följd av fusionen mellan Dormer Tools och Pramet Tools som genomfördes under 2014, omfattar nu Dormer Pramets kombinerade produktprogram vändskärsverktyg – marknadsförda under namnet Pramet – tillsammans med Dormers etablerade produktprogram av roterande, solida verktyg.

Dormer Pramet har 30 försäljningskontor, som täcker mer än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av tre produktionsenheter, varav en finns i Halmstad, samt fem strategiskt placerade distributionscentraler.

Erling Gunnesson, VD för Dormer Pramet Skandinavien, säger:

”Dormer som specialist på roterande verktyg och Pramets fokus och expertis på utveckling och produktion av vändskärsverktyg kompletterar varandra extremt bra.”

 

”Kärnan i våra respektive produktprogram är uppbyggd av verktyg, som är utformade för allmän verkstadsindustri, och passar mycket bra tillsammans. Så, från ett

produktperspektiv, har nu kunder runt om i Skandinavien tillgång till en kraftigt utökad produktportfölj.”

Tillsammans med ett starkare produktutbud, utökad lagerhållning och logistiklösningar lägger vi även en betydande tonvikt på att ge kunden ett mervärde.

Som traditionen bjuder stöds lanseringen av Pramet med kataloger, både tryckta och elektroniska, inklusive interaktiva App:ar som kan laddas ner från iTunes store och Google

Play. Från den 1 juli kommer också sökfunktionen på hemsidan att vara utvidgad med

Pramet vändskärsprogram, direkt från menyn “Produkter”.

Erling Gunnesson tillägger:

”Med Pramet som varumärke inom vändskär kan vi nu erbjuda en gemensam plattform där båda varumärkena finns tillgängliga för att förenkla kundens verktygsval. Detta är i linje med den pålitliga service våra kunder har kommit att förvänta sig under årens lopp.”

”Företag i hela Skandinavien vet att de kan lita på oss, både när det gäller tillförlitliga produkter och teknisk hjälp från våra duktiga medarbetare, men också avseende leveransnoggrannhet.”

För mer information om det nya vändskärsprogrammet:
www.dormerpramet.com/se
Email info.se@dormerpramet.com / info.fi@dormerpramet.com eller ring Dormer Pramet : +46 (0) 35 1652 00

Kontakt:
Olof Wixe
Marketing, Dormer Pramet olof.wixe@dormerpramet.com
Tel: +46 35 16 52 04

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Dormer Pramet tillhandahåller en omfattande försäljnings- och teknisk support som innefattar mer än 30 försäljningskontor och täcker fler än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av ultramoderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnätverk med fem strategiskt placerade lager.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here