Nytt monteringssystem för vändskären ökar styrkan och stabiliteten hos Secos Square T4-08 Helical-fräs

Seco utökade nyligen fräsprogrammet med Square T4-08 Helical som har ett nytt innovativt skärmonteringssystem för speciellt utformade skär med fyra skäreggar. Produktprogrammet omfattar nu också en ny sort, MS2050.

Square T4-08 Helical är idealisk för tvådimensionell konturfräsning och kommer till sin rätt i svårbearbetade material som gjutjärn, stål och rostfritt. De starka, tillförlitliga skärlägena i kombination med de nya skären med flera eggar ger optimerad stabilitet och raka 90 graders väggar. Skäret monteras tangentiellt i fräsen så att skärkrafterna verkar på den tjockaste delen av skären, vilket gör att den hållfasthet som krävs vid större skärdjup med mindre fräsdiametrar uppnås.

Förutom den höga avverkningshastigheten och den kostnadseffektiva bearbetningen har användaren även nytta av Square T4-08 Helicals mångsidighet. Bland varianterna finns normal tanddelning för spår- och konturfräsning samt tättandat utförande för enbart konturfräsning. Skären finns tillgängliga i M08- och

 

MD08-skärgeometrier och fyra sorter inklusive den nya MS2050, som kompletterar MP3000-, MK2050- och F40M-alternativen. Bland infästningsalternativen finns Seco-Capto™, Weldon, dornmontering samt Combimaster™ huvuden.

Verktyget finns i diametrar från 25 mm (1,0 tum) till 54 mm (2,0 tum) för skärdjup mellan 22 mm (0,87 tum) och 64 mm (2,52 tum). Skären finns med nosradier från 0,4 mm (0,02 tum) till 1,6 mm (0,063 tum). Dessutom har Square T4-08 Helical-programmet integrerade kylkanaler som förlänger verktygets livslängd ytterligare.

Kontakta en lokal Seco-representant för mer information om Square T4-08 Helical eller besök www.secotools.com

Seco Tools är en ledande tillverkare av högpresterande verktyg för skärande bearbetning. Secos produktsortiment innefattar ett omfattande program med högkvalitativa produkter för svarvning, fräsning och hålbearbetning. Seco erbjuder också skräddarsydda lösningar som innefattar produkter, bearbetningsteknik, lagerhållningssystem och andra kringtjänster. Med mer än 25 000 standardprodukter är Seco en komplett leverantör av lösningar för verkstadsindustrin och utrustar verktygsmaskiner, från spindeln till skäreggen. Företaget har sitt huvudkontor i Fagersta, Sverige och med 40 helägda dotterbolag samt ett stort antal agenter och distributörer finns Seco representerat i mer än 50 länder över hela världen.

Kontaktinformation finns på websidan: www.secotools.com/se/kontakt

Hans BJÖRKMAN
Telefon: 0046-223-40289 hans.bjorkman@secotools.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here