Helt ny stångmatare från Haas

När Haas Automation år 1999 introducerade sin Servo Bar 300 stångmatare blev den omedelbart populär tack vare sitt kompakta format, användarvänligheten och det fördelaktiga priset. Inför 2015 återvände Haas ingenjörer till ritbordet för att göra stångmatarens operationer ännu enklare, effektivare och snabbare.

Resultatet är den helt nya stångmataren från Haas som erbjuder en enklare och mer prisvärd väg för automatiserad detaljproduktion på Haas CNC-svarvar. Den har en kraftfull och kompakt design i nykonstruktion för maximerad produktivitet och rationella svarvoperationer.

Haas stångmatare, som konstruerats och tillverkats av Haas Automation för att uteslutande användas på Haas ST-10 via ST-35- och DS-seriens CNC-svarvar, ansluts direkt till Haas manöversystem och drivs av CNC-svarven.

Snabb inställning och snabba byten kännetecknar Haas nya stångmatare i jämförelse med konkurrenternas. Det innovativa rullbara utförandet ger enkelt åtkomst till baksidan av svarvspindeln för snabba anpassningar och byten av foder. Tryck bara på fotpedalens frisättningsmekanism så rullar stångmataren ut och möjliggör åtkomst. När stångmataren har dragits tillbaka i position låses den helt på sin plats, vilket förhindrar ofrivilliga stötar eller inpassningssvårigheter. Höjdjusteringar av stången sker enklare än någonsin med hjälp av ett handhjul i rätt läge för visuella ”on center”-justeringar. Snabba byten stötstänger snäpper på plats utan verktyg och bägge storlekarna förvaras smidigt i stångmatarens kåpa. Inbyggda rack i stångmatarens båda ändar ger förvaringsutrymme och enkel åtkomst till Haas samtliga extruderade spindelfoder, så till skillnad mot förr behöver du med denna version inte längre gå runt hela maskinen.

 

För att uppnå kortare arbetscykeltider använder Haas stångmatare ett nytt remdrivet skyttelsystem som är 7 gånger snabbare än hos den tidigare versionen och ger blixtsnabb tillbakadragning. Med optiska sensorer fastställs stångens exakta placering, även för stänger med avfasade och ojämna ändar, medan glidskenor av rostfritt stål på laddningsbrickan på ett markant sätt underlättar för stängerna att rulla ner på lastningsområdet. Även kvadratiska och sexkantiga stångämnen glider smidigt ned på den nya stångmatarbrickan.

Tack vare integreringen med Haas manöversystem kan du ställa in alla parametrar för stångmatning direkt på svarven. Lättlästa ikoner på skärmen visar om stångmataren hamnat ur position och om locket står öppet eller måste låsas på nytt.

Haas nya stångmatare är enkel att ställa in, enkel att använda och redo att maximera din produktion och lönsamhet. Mer information kan du få genom att ringa +1 800 331 6746, eller genom att besöka www.HaasCNC.com.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
MBMC – International Press and Publicity
+44 (0)1603 283 601
press@mbmc-uk.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here