Nya Mitsubishi WSX-serien – planfräs med låga skärkrafter!

Innovativ skärgeometri

Det positiva vändskäret med Dubbel Z-geometri till den nya WSX-serien tar planfräsning till en ny nivå av användbarhet. Geometrin ger lågt skärmotstånd, vilket gör den idealisk för alla typer av maskiner, från maskiner med låg effekt till riktiga grovbearbetningsmaskiner. Denna nivå av skärmotstånd är vanligtvis förknippad med konventionella enkelsidiga positiva skär, och tillåter slutanvändaren att öka maskinutnyttjandet.

– De nya sintrade SNMU- och SNGU-vändskären som används i WSX-fräsen har alla egenskaper som normal förknippas med enkelsidiga positiva vändskär, men har fördelen av att vara dubbelsidiga med 8 skäreggar, säger Conny Erixon produktchef på Colly Verkstadsteknik.

Vändskären med Dubbel Z-geometrin ger en 26º positive skärvinkel monterade i fräskroppen.

Detta ger en perfekt lösning som inkluderar en stark men vass egg samtidigt som vändskären kan vara dubbelsidiga. Dessutom är det möjligt med ett så stort max skärdjup som 5 mm.

 

Pålitlighet

En förutsägbar och säker prestanda efterfrågas av dagens kunder och WSX-serien uppfyller dessa kriterier med en stark fastspänning av vändskäret tack vare en s.k. Anti-Fly mekanism. Invändiga kylkanaler är också standard i fräskroppar upp till och med Ø160 mm, som ger effektiv spånavgång och kylning för att ytterligare öka processernas tillförlitlighet.

Stort applikationsområde

Mitsubishi WSX-serien lanseras komplett med ett omfattande utbud av skärsorter för att täcka ett stort antal tillämpningar, från låglegerat och legerat stål ända upp till värmebeständiga material och härdade stål. Den senaste MIRACLE SIGMA-tekniken används i det nya utbudet av skärbeläggningar för att ge ökat värmemotstånd och ökad slitstyrka och ger en låg friktionskoefficient, en ytterligare hjälp mot det slutliga målet mot total processtillförlitlighet.

Skären finns med en serie av spånbrytare som är särskilt utformade för att täcka ett varierat utbud av tillämpningar. L-brytare har en positiv egg för finbearbetning och lägsta skärmotstånd, M-brytaren är för generell bearbetning och R-brytare har ökad eggstyrka för instabil bearbetning. I WSX serien ingår också wiper-skär för bearbetning av släta ytor.

– Fräskropparna finns tillgängliga från Ø40 till Ø200 mm i grov-, normal- och fintandat utförande, avslutar Conny Erixon.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here