Kombinationen är precis så enkel som all automation borde vara. Via Okumas styrsystem styrs roboten med ett bekant gränssnitt som kunden är van vid. Ingen förprogrammering, inga utbildningsprogram, minimalt supportbehov, bara massor av möjligheter att växla ut svarvens fulla potential. Lönsamheten sitter i enkelheten.

Multus B300II-W är en flerfunktionsmaskin för komplettbearbetning av komplexa detaljer. Svarvning och kraftfull fräsning i 7 styrda axlar tillsammans med Stenbergs automation innebär korta ställtider och hög produktivitet även vid korta serier.

Multus B300W II är utrustad med ”Thermo-Friendly Concept” som ger hög bearbetningsnoggrannhet genom att temperaturförändringar kompenseras av styrsystemet.
Antikollisionssystemet CAS bidrar till att förkorta riggningstiderna och öka tillgängligheten.
Maskinen är utrustad med OSP-P300 som är en ny generations styrsystem från Okuma som gör hantering och användning enk¬lare, snabbare och säkrare.
Okuma har sedan 1963 utvecklat maskin- och styrsystem enligt ”Single Source” filosofin, vilket innebär att det egenutvecklade styrsystemet till hundra procent harmoniserar med maskinkomponenter och elektronik.

Teknisk data Multus B300II-W
Svarvdiameter: 630 mm
Svarvlängd: 900 mm
Varvtal: 5000 (3800) rpm
Antal verktyg: 20 (40, 60) st
Effekt: 15 (22) kW
Varvtal frässpindel: 6000 (10000) rpm
Effekt frässpindel: 11 (16) kW
Y-axel: +- 80 mm

STENBERGS AUTOMATION

Stenbergs Automation som är en standardiserad robotcell med integrerat visionssystem för att enkelt kunna ladda och plundra rundkuts till Okuma svarvar. Det är ett enkelt sätt att öka produktiviteten i svarven samtidigt som man behöver liten bemanning och ingen robotkunskap. Det går att lägga till egenskaper som besparar eftertempo i produktionen och sparar både material i arbete, pallplatser och arbetskraft.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here