Oljeavskiljare

QH-system AB introducerar en ny oljeavskiljare modell slangskimmer Oil Viper för att separera stora mängder olja och fett från processvatten.

Oil Viper är konstruerad för att snabbt plocka upp stora mängder fett och olja från ytan på processvatten under de svåraste förhållanden såsom minusgrader, varierande vätskenivåer eller i turbulens.

En stor fördel med Oil Viper är att det är en enhet som lyfter upp och separerar olja från vatten utan pumpar eller filter. Kapacitet att plocka upp max 350 liter olja per timma. Slangen finns i olika längder från några meter till 30 meters räckvidd.

Oil Viper slangskimmer använder sig av kända natur principer som densitet, affinitet och ytspänning. De flesta oljor är lättare än vatten och flyter på vätskeytan, fett/olja kommer att vidhäftar slangen men det gör inte vattnet. Oljan skrapas av slangen och självrinner ner i en uppsamlingsbehållare.

Oil Viper är driftsäker, kräver minimalt underhåll och kan monteras på en yta mindre än en halv kvadratmeter.

Användningsområden är i glödskalsgropar, kylvattensystem, disk- och tvättvatten, spolplattor, sjöar, tjärn och bassänger, mottagningsstationer för farligt avfall eller som ett försteg till filtrering, sandfilter mm.

Oil Viper tillverkas i lackerad plåt eller helt i rostfritt stål.

Oil Viper kommer att visas på mässan ProcessTeknik 7-9 oktober, välkommen till QH-system AB monter C01:39.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here