PAL Robotics investerar i Haas CNC Mini Mill

Zaventem, Belgien. 26 november 2014: PAL Robotics ligger på tredje våningen i en kontorsbyggnad i centrala Barcelona, några minuters bilresa från stadens livliga och berömda gågata Las Ramblas.

Företagets italienske chef Francesco Ferro har fått mycket intresse för sina innovativa humanoida robotar. Dessa hypermoderna robotar används för serviceuppgifter på hotell och i butiker, i lager och på stormarknader. För lekmannen är dessa robotar i mänsklig storlek som rör sig och låter som robotar från science fiction-filmer. Men de är inte fantasi. Faktum är att de är avancerade och högteknologiska skapelser som har konstruerats av våra egna talangfulla ingenjörer.

Hittills har alla metalldelar som brukade ingå i en robot kommit från diverse externa underleverantörer och leverantörer i Spanien och andra länder.

”Det finns fördelar med att använda underleverantörer, men det finns även allvarliga begränsningar”, säger Francesco Ferro, ”i synnerhet under prototyp- och utvecklingsfasen för en ny konstruktion. En komplicerad enhet som t.ex. en hand innehåller metalldelar med mycket hög noggrannhet. Vi gör många ändringar och förbättringar där konstruktionsprocessen upprepas. Om vi lägger ut tillverkningen på externa leverantörer kan det leda till tidsförluster under prototypframtagningarna.

”Haas Mini Mill har perfekt storlek och effekt för vår verkstad. Eftersom det här är vår första CNC-maskin är det också viktigt att den är lätt att programmera och använda, och att den är tillförlitlig. Jag visste inte mycket om Haas förrän vi köpte den, men när jag började titta närmare på deras maskiner upptäckte jag många positiva saker. Priset och prestandan var precis det som vi letade efter.”

Den kompakta och populära Haas Mini Mill-maskinen levereras med spindel med 40-kona, 5,6 kW effekt, 6 000 varv/minut som standard, dvs. gott om prestanda för bearbetning av stål eller aluminiumlegering. Arbetsbordets mått är 914 mm x 305 mm, vilket är perfekt storlek för små till medelstora detaljer och det är lätt att lägga till ett Haas-rundmatningsbord för fleraxlig maskinbearbetning. Högsta tillåtna belastning på bordet är 227 kg!

I det bifogade fotografiet visas REEM: C, den tredje versionen av en humanoidrobot i fullstorlek. Batteriet räcker i upp till åtta timmar. PAL säger att ”hon” till exempel kan användas som receptionist vid ett evenemang eller på en mässa. Roboten kan även underhålla och ge service till gäster, tillhandahålla dynamisk information, till och med hålla presentationer och tal på många olika språk.

”REEM: C är en förbättring jämfört med sina två föregångare”, säger Francesco Ferro. ”Nu när vi har vår Haas CNC Mini Mill så ser vi fram emot att tillverka delarna mycket snabbare, så vi kan satsa vidare med vår forskning och utveckling och bygga en ännu mer avancerad REEM. Besök oss igen om sex månader! Jag tror ni kommer att bli imponerade.”

PAL Robotics www.pal-robotics.com stöds av Pal Technology www.paltechnology.com, som ingår i Royal Group www.royalgroupuae.com, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Mer information kan fås från:
MBMC – International Press and Publicity
+44 (0) 1603 283 601
press@mbmc-uk.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here