Ny djuphålsborr från Dormer

Dormer lanserar nu ett nytt borr i solid hårdmetall som klarar upp till 8xD.

Borret är anpassat för att kunna borra i en mängd olika material som t ex stål, rostfritt stål, gjutjärn, koppar och aluminium och det nya R459 är särskilt utformat för att kunna möta de problem som är förknippade med djuphålsborrning.

Med nya R459 utvidgas Dormers nuvarande MP‐X familj, som redan består av borrar för 3xD och 5xD för mångsidig användning.

En viktig finess är den speciella utformningen av borrets kärna, kallad “ContinuouslyThinned Web” (CTW)geometri, som förbättrar spånutrymmet utan att minska borrets styvhet.

Dormers produktchef för borrar, Ricky Payling, förklarar: “Kombinationen av de här egenskaperna ger jämna skärkrafter under hela borrcykeln med små ökningar av kraftbehovet efterhand som borrdjupet ökar. Det här medger i sin tur högre skärdata och en högre process säkerhet utan att äventyra borrets livslängd.”

Borret har speciellt utformade huvudeggshörn, som skyddar det mot urflisning och minskar slitaget. Framför allt gäller det vid borrning under extrema förhållanden, som t ex borrning genom korsande hål, där 140⁰‐ spetsen förbättrar centreringen och bidrar till minskade skärkrafter.

Alla R459 får en speciell eggbehandling, vilken skyddar borr eggarna effektivt mot urflisning och flagning. Borrarna har dessutom invändiga kylkanaIer för effektiv kylning i skärzonen och säker spåntransport, vilket minskar stopptiden i maskinen.

Dormers nya R459 finns i diametrar från 3mm ‐ 16mm med 0.1mm intervall upp till 10.0mm. Borrarna är belagda med titan‐aluminium‐nitrid (TiAlN), som fungerar som ett mycket slit‐ och värmetåligt ytskydd.

Ricky tillägger: “Genom att lägga till ett borr för 8xD till de nuvarande MP‐X borrarna förbättras vårt utbud av pålitliga och kostnadseffektiva HM‐borrar, som dessutom klarar att borra en mängd olika material.”

R459 för 8xD finns i Dormers nya Katalog 2015 och kommer ut på marknaden den 1 januari 2015.

Mer information om Dormers R459‐borr finns på www.dormertools.com Du kan även kontakta din lokala återförsäljare.

Gå in på www.youtube.com/DormerGroup och se det nya borret i action.

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, producent och specialist inom hårdmetallverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Dormer tillhandahåller en omfattande försäljnings‐ och teknisk support som innefattar mer än 30 försäljningskontor och täcker fler än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av ultra moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnätverk med fem strategiskt placerade centra.

Av:
Dormer Pramet
Linjegatan 11
302 50 Halmstad
Tel: +46 35 16 52 00
www.dormertools.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Customer Support Manager, Dormer Pramet
E‐mail: helene.bengtsson@dormertools.com
Tel: +46 35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here