I Sandvik Coromant utbud för olje- och gasmarknaden finns ett brett sortiment lösningar för bearbetning av tubing hangers

Urvalet av verktyg och högpresterande sorter löser problem vid svarvning och spårsvarvning för bättre produktivitet, säkerhet och finbearbetning vid tillverkning av tubing hangers.Sandvik Coromant utbud av lösningar för tillverkning av olje- och gaskomponenter innehåller ett brett sortiment av verktyg och högpresterande skärsorter som är utformade för att optimera tillverkningen av tubing hanger komponenter – en viktig del i olje- och gas industrin. Lösningarna är helt kompatibla med de stål- och Inconel-material som används vid tillverkning av rörhängare. De bidrar till att förbättra produktiviteten och säkerheten genom att hantera viktiga bearbetningsutmaningar som långa överhäng, intermittenta skär och vibrationer.

De högpresterande skärsorterna GC4325 och GC4315 för invändig och utvändig svarvning ger hög slitstyrka vid stålbearbetning, förmåga att stå emot höga skärtemperaturer och skäreggar som behåller formen vid långa ingreppstider. Resultatet blir att de bidrar till att förlänga skärlivslängden vid intermittenta skärförlopp under bearbetning med korsande hål och över hål vid invändig och utvändig svarvning.

Man kan öka både produktiviteten och säkerheten samt förbättra ytjämnheten genom att kombinera högpresterande skär med verktygshållare från Sandvik Coromants ”Silent Tools™”-familj med vibrationsdämpade svarvbommar och adaptrar. Tack vare Silent Tools kan man bibehålla höga spånavverkningshastigheter och snäva toleranser genom att hantera de långa överhäng och vibrationer som normalt uppstår vid tillverkning av rörhängare.

För att klara av kraven på bearbetning av djupa spår och avstickning med långa överhäng erbjuder Sandvik Coromant CoroCut® QD-serien som innehåller skär och slitstarka verktyg med övre och undre kylning. Verktygen håller temperaturerna nere, minskar verktygsförslitningen, förbättrar stabiliteten och ger mycket effektiv spånavgång. Tillverkare av rörhängare kan också välja det patenterade fjäderfastspänningssystemet CoroCut 1-2 med skenor i skärlägena och snabblossningsnyckel. CoroCut 1-2 finns med både övre och undre kylning och säkerställer smidiga skärbyten, eliminerar behovet av momentnyckel och garanterar bra stabilitet och korrekt klämkraft varje gång.

För tillverkare av olje- och gaskomponenter som vill maximera sitt maskinutnyttjande bidrar det modulära och universella Coromant Capto®-snabbväxlingskonceptet till att minska uppspännings- och verktygsbytestiden. En mängd olika förlängnings- och reduktionsdelar underlättar användning av verktyg med olika längder och utföranden oavsett maskinens gränssnitt. På så sätt kan man använda samma verktyg i hela verkstaden.

För mer information om det stora utbudet av verktygslösningar för tillverkning av rörhängare, besök:www.sandvik.coromant.com/sv-se/industrysolutions/oil-and-gas/pages/tubing-hanger.aspx.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin.
Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder.
Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8500 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Kontaktuppgifter:

Nikki Stokes – PR & Advertising, EMEA – Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com

Birgit Schöniger – Senior Account Manager – Pinnacle Marketing Communications, Ltd
Tel: +44 (0) 208 429 6554
Email: b.schoeniger@pinnaclemarcom.com

www.sandvik.coromant.com/se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here