Upp till 30 % lägre vridmoment tack vare optimerad polygon form.

En optimerad polygonform förändrar kontaktytan mellan verktyg och arbetsstycke. En optimerad ytbehandling i kombination med Gührings TiCN-beläggning motverkar förslitning. Smörjningseffekten i formningsområdet har förbättrats tack vare optimerade oljespår. Som helhet resulterar optimeringarna i längre verktyglivslängd och förbättrad ytkvalitet på arbetsstycket.

Användandet av en ny pulvermetall och en optimerad ytbehandling i kombination med TiCN-beläggningen säkerställer ökad slitstyrka. Vid pressgängnings applikationer spelar verktygets ytfinish en mycket viktig del eftersom det rör sig om en kallformningsprocess. Verktygen poleras med hjälp av en ny teknik vilket gör verktyget ännu blankare. Sammantaget ger förbättringarna en förlängd verktygslivslängd och bättre ytkvalitet på arbetsstycket.

Betydelsen av smörjning

Smörjspårens geometri har optimerats för att möjliggöra att mer smörjmedel transporteras till kontaktytan hos pressgängtappen. En annan viktig del är den innovativa polygonformen. Detta är avgörande för vridmomentet eftersom detta är kontaktytan mellan verktyg och arbetsstycke.

Brett utbud av versioner och applikationer

Gühring PIONEX finns tillgänglig för alla vanligt förekommande gängor: metrisk, metrisk fin, UNC, UNF och rörgängor. PIONEX har diametertoleranser 6HX och 6GX, i form C och form E. Pionex finns även med radiell och axiell invändig kylning. Detta täcker alla vanligt förekommande gängor. Pionex har skafttolerans h6 vilket innebär att den kan användas i de flesta standard chuckar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here