– Vi erbjuder behovsanpassade helhetslösningar med utbildning, service, support och andra tjänster som våra kunder behöver för att maximera tillgänglighet och driftsäkerhet till ett fast, förutbestämt pris per månad. Det är vi är ensamma om i vår bransch, säger Henrik Vesterlund, Technical Sales Manager på AP&T.

Att teckna ett tillgänglighetsavtal med AP&T fungerar på ungefär samma sätt som att teckna en försäkring. Med syfte att säkerställa en avbrottsfri produktion väljer kunderna vilka tjänster som avtalet ska omfatta och betalar därefter ett fast pris per månad.

– Vi går igenom maskinparken, bedömer behovet av kompetens, support och underhåll och tar därefter fram ett avtalsförslag anpassat för verksamheten. När vi är överens om innehållet ansvarar ett team från AP&T för att service, support samt utbildningar sköts enligt överenskommelse. Som kund garderar du dig mot oförutsedda utgifter och minimerar risken för oplanerade stillestånd. Samtidigt slipper du ödsla tid på att kontakta leverantörer, ta in offerter och hantera olika fakturor i samband med varje servicetillfälle. Målet är att ta hand om både kunden och maskinen i ett samarbete som ska sträcka sig över lång tid.

En av de kunder som upptäckt fördelarna med AP&T:s tillgänglighetsavtal är Plannja i småländska Järnforsen. Här tillverkas takplåt och takavvattningssystem av målad tunnplåt från coils. I maskinparken ingår fyra produktionslinjer med åtta pressar och tillhörande automationsutrustning från AP&T.

– Produktionen går i 3-skift och pressarna körs hår, det handlar om flera miljoner presslag per år. Driftsäkerhet är A och O för oss. Därför bestämde vi oss under 2017 för att teckna ett mer omfattande serviceavtal än de vi haft tidigare, berättar Lars Olofsson, som är platschef vid Plannja i Järnforsen.

Tillgänglighetsavtalet omfattar all förebyggande service till samtliga maskiner från AP&T, till en fast månadskostnad.

– Alla slitagedelar byts enligt serviceplan, vi kan styra servicen så att den utförs med minimala störningar och vi får snabb och kvalificerad support när det behövs. Vi är väldigt nöjda. Efter ett år med AP&T:s tillgänglighetsavtal har vi nyligen tecknat oss för ett år till, säger Lars Olofsson.

aptgroup.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here