Fagersta, december 2017 – Secos nya Perfomax vändskärsborrar har en förbättrad konstruktion som möjliggör högre produktivitet, säkrare borrprocess och längre verktygslivslängd.

Borrarna ger med innovativa konstruktionslösningar avsevärd förbättrad spånkontroll och spånevakuering men också längre livslängd. Spånkanalerna har större spiralvinkel, mjukare störningsfri utgång och en vågmönstrad, polerad yta som reducerar friktionen mot spånan. Främre spånrum och plattlägen är utformade med större radieövergångar som minskar risken för sprickor. Ytan bakom skären är laserhärdad till över 60 Hrc för att motstå spånnötning.

Hårdmetallsorterna DS2050 och DS4050 är speciellt lämpliga för bearbetning i värmebeständiga material som titan och nickel-legeringar men även i svårare rostfria stål som duplex och super duplex. Sorterna höjer produktiviteten och förlänger livslängden tack vare de nya och lättskärande MP- och MC-spånbrytarna. DS2050 är periferiskär och DS4050 är centrumskär.
Perfomax borrkroppar finns tillgängliga i diametrar från 15-59 mm och håldjup 2xD, 3xD, 4xD och 5xD och passar i alla standardinfästningar.

För mer information om Perfomaxborrar, kontakta din Secorepresentant eller besök vår webbplats www.secotools.com

Seco är ett globalt företag med huvudkontor i Fagersta, Sverige, representerat i fler än 50 länder. Seco utvecklar och tillverkar verktyg för skärande bearbetning inom områdena fräsning, svarvning, hålbearbetning och hållande system.
I mer än 80 år har Seco levererat verktyg och tjänster som tillverkare behöver för maximal produktivitet och lönsamhet.
För mer information om hur Secos innovativa produkter och experttjänster ger framgång hos tillverkare inom alla industrisegment, besök www.secotools.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here