September 2017: För att underlätta för tillverkare och plåtbearbetningsföretag att ta sig in på storformatsmarknaden med en konkurrenskraftig investeringsnivå har AMADA lanserat sin första 20-tons stansmaskin med ett arbetsområde på upp till 1 500 mm. Den nya servoelektriska AMADA AE-2610NT, är utvecklad för att ersätta till exempel hydrauliska maskiner i mindre format (1 250 mm) och samtidigt ökas också den maximala verktygsstorleken till E-station (114,3 mm), något som tidigare endast var möjligt på 30-tonsmodeller. Dessutom är 45-stationsrevolvern helt kompatibel med många AMADA-maskiner av den förra generationen, inklusive utvalda VIPROS- och PEGA-modeller, vilket minimerar störningarna vid uppgraderingen av program.

AMADA-maskinernas genomgående höga konstruktionskvalitet gör att de är byggda för att hålla. Ett tydligt bevis för detta är många nöjda AMADA-kunder fortsätter att använda stansmaskiner som installerades för mer än 15 år sedan. Även om de fortfarande är tillförlitliga har stansningsteknologin utvecklats avsevärt, och fördelarna med nya AMADA AE-2610NT är svåra att ignorera.

Med hydrauliska stansmaskiner i mindre format är många tillverkare begränsade av detaljstorlek och materialanvändning och underhållskostnaderna är troligen högre på grund av mer komplexa maskiner. En ytterligare begränsning är verktygsstorleken. Alla dessa problem finns det lösning på med nya AE-2610NT.

”AMADA AE-2610NT, som är vår första stansmaskin i storformat på instegsnivå, är konstruerad för att fungera effektivt tillsammans med lasermaskiner med bordstorlek på 3 000 x 1 500”, säger AMADA UK’s försäljningschef Steve Basford. ”Dessutom, då vi har fler än 30 000 stansmaskiner ute på fältet, har vi sett till att revolverlayouten är kompatibel med många äldre hydrauliska och mekaniska AMADA-modeller, så att maskinerna enkelt kan uppgraderas”.

Alla som äger en existerade 20-tons stansmaskin, från AMADA eller ett annat märke, får ökad konkurrenskraft med AE-2610NT. Det får även alla andra som driver plåtbearbetningsföretag och som bearbetar tunna plåtar med eller utan formning. Typiska sektorer där AMADA  AE-2610NT passar perfekt är till exempel tillverkning av produkter inom butiksinredning, elarbeten, telekommunikationer, belysning, arkitektur och även för allmänna underleverantörsuppdrag. Maskinen är också perfekt att användas tillsammans med en 3 000 x 1 500-laser.

Förutom bearbetningsområdet på 1 500 mm plåtbredd, den 45-stationskompatibla revolvern och verktygsstorleken upp till E-station har AE-2610NT även många funktioner och egenskaper som finns på mer avancerade AMADA-stansmaskiner. De viktigaste av dessa är den massiva AMADA-revolvern (120 mm) och ”portalstativet”, som ger högre noggrannhet och ökad livslängd för verktyg och maskinen. Dessa egenskaper leder i sin tur till att användaren får bättre ROI, minskad andel skrot och lägre verktygskostnader, vilket leder till lägre detaljkostnad och högre vinst. Detta understöds ytterligare av maskinens ”tripple track” revolver, som möjliggör snabb verktygsväxling på 0,5 sekund, vilket minimerar bearbetningstiden.

AMADA AE-2610NT har också ett energieffektivt elektriskt servodrivsystem, ett borstbord för att undvika repor och eliminera efterföljande operationer, vertikalt flytande plåthållare för att minska storleken på mikrofogar och den användarvänliga nätverksanslutna maskinkontrollen AMADA AMNC. Dessa maskinegenskaper stöds av snabbjustering med NEXIII-verktygssystemet för snabbare underhåll, smörjning systemet Air Blow för längre verktygslivslängd, och vakuumdynor som minimerar risken för skrotuppdrag.

För alla tillverkare som vill komma in på storformatsmarknaden med en konkurrenskraftig kostnad är AMADA AE-2610NT ett attraktivt val för att öka kapaciteten och produktiviteten, få nya beställningar och förbättra omsättningen och marginalerna. Detaljkvaliteten ökar också, medan kostnaderna för verktyg, energiförbrukning och underhåll blir lägre, vilket innebär en kapitalinvestering med låg risk.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here