Ska du fräsa i rostfritt? Kolla med Pramet!

Ett helt nytt produktsortiment med fräsar och skär för produktionsekonomisk fräsning av rostfritt stål är en av de senaste produktlanseringarna från Pramet.

Det mångsidiga sortimentet innehåller OEHT åttkantiga skär för skärdjup på 4 – 10 mm, tillsammans med REHT (runda) och XEHT (wiper) skär.

Genom att använda åtta skäreggar – högsta antalet skäreggar som finns för positiva skär – innebär det nya sortimentet ett bra produktionsekonomiskt alternativ för kunden, medan wiper skären ökar matnings‐kapaciteten och ytkvaliteten.

Pramets nya dubbel positiva 45° fräsar, S45OE, finns i diametrar upp till 200 mm med ingående kylning.

Dess mångsidiga design tillåter att samma skärkropp används för både de åttkantiga skären för ändplanfräsning och de runda skären för ändplans‐ och kopierfräsning.

Kombinationen av nya skär och fräsar erbjuder hög avverkningsförmåga med låga skärkrafter också vid användning i maskiner med begränsad effekt. Risken för skakningar reduceras också – en viktig bedömningsfaktor när värdefulla komponenter skall bearbetas.

Karel Tiefenbach, produktchef för vändskärsverktyg hos Dormer Pramet, säger: “Vårt senaste produkt‐paket för rostfritt stål erbjuder ekonomiskt effektiva och mångsidiga möjligheter för kunden.

“Fräsarnas designade egenskaper med positiva axiella‐ och radiella skärvinklar, för en god skärförmåga vilket leder iväg spånorna från arbetsstycket.

“Vårt S45OE sortiment erbjuder ett brett urval av diametrar och förbättrar vårt totala sortiment av fräsar med dubbel positiv geometri. Detta är speciellt användbart när arbetsstycket är ömtåligt, fixturen är instabil eller komponentmaterialet har en tendens att deformationshärda – ett vanligt förekommande problem vid bearbetning av rostfritt stål.”

För användning tillsammans med OEHT skären, har tre nya positiva geometrier – MF, MM och M – introducerats för ett antal olika skärförhållanden.

MF är en vass och högpositiv geometri för finbearbetning av applikationer i rostfritt stål, mjuka kolstål och icke järnmetaller. MM är en vass och positiv geometri för bearbetning av rostfritt stål i medium skärförhållanden.

M är en positiv geometri med stabiliserad skäregg – lämplig för svåra skärförhållanden i material såsom kolstål och hårt rostfritt stål.

De nya geometrierna erbjuder reducerade skärkrafter och ökad livslängd för bearbetning med eller utan ingående kylning.

En översikt över hela det nya skärsortimentet som lanseras av Dormer Pramet i november 2015 finns i vår senaste produktbroschyr. Om du vill beställa ett exemplar av denna broschyr så kontakta ditt lokala Dormer Pramet försäljningskontor.

Gå in på www.dormerpramet.com, för att ladda ner broschyren i pdf‐form.

Du kan se en video om det nya sortimentet fräsar och skär på vår YouTube channel,www.youtube.com/dormerpramet.

Pramet är ett varumärke inom Dormer Pramet.

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Dormer Pramet tillhandahåller en omfattande försäljnings‐ och teknisk support som innefattar mer än 30 försäljningskontor och täcker fler än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av ultramoderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnätverk med fem strategiskt placerade lager.

Av:
Dormer Pramet
Linjegatan 11
302 50 Halmstad
Tel: +46 35 16 52 00
www.dormerpramet.com
Kontakt:
Olof WIxe
Marketing, Dormer Pramet olof.wixe@dormerpramet.com
Tel: +46 35 16 52 04

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here