Nya, lättare material och konstruktioner är en av de starkaste trenderna inom den internationella bilindustrin. Det märktes tydligt på Aluminium China 2018 som arrangerades i Shanghai 11–13 juli. AP&T var på plats för att knyta nya kontakter och presentera sin unika produktionslösning för varmformning av höghållfast aluminium.

På mässan deltog runt 500 utställare och cirka 20 000 besökare från hela världen. Alla länkar i värdekedjan fanns representerade, från materialproducenter och ugnsutvecklare till komponentleverantörer (Tier 1) och biltillverkare (OEM:er).

– Det var första gången någonsin som AP&T medverkade på en mässa helt inriktad på aluminium, vilket var väldigt givande. Vi var där både för att öka vår egen branschkännedom och för att sprida kunskap om möjligheterna med vår produktionslösning för tillverkning av varmformade karosskomponenter i höghållfast aluminium. Efter tre intensiva mässdagar kunde vi notera ett stort intresse för vår lösning hos potentiella kunder i bland annat Sydkorea, Japan och Kina, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO på AP&T.

AP&T:s produktionslösning gör det möjligt att tillverka komplext utformade bildelar med mycket låg vikt och hög hållfasthet i en rationell och kostnadseffektiv process. En komplett linje omfattar bland annat automation, ugnsutrustning och inte minst AP&T:s unika servohydrauliska press, som ger korta cykeltider, hög precision och låg energiförbrukning. Även service och utbildning ingår i erbjudandet.

– Den som inte hade möjlighet att ta del av vår presentation i Shanghai kan istället göra det i Düsseldorf där vi ställer ut på Aluminium 2018 den 9 till 11 oktober. Där visar vi våra lösningar för både varmformning och kallformning av aluminium. Vi hälsar både befintliga och nya kunder varmt välkomna, säger Christian Koroschetz.

Läs mer om Aluminium 2018: https://www.aluminium-messe.com/en/

Läs mer om AP&T:s lösning för formning av höghållfast aluminium: http://www.aptgroup.com/solutions/automotive/forming-high-strength-aluminum

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here