Prima Power på EuroBLECH

Prima Power visar ett imponerande utbud av högteknologi för plåtbearbetning på EuroBLECH. Tekniken som visas hos Prima Power i den 1400 m2 stora montern i Hannover (Hall 12, Monter B146) är den perfekta kombinationen av teknologier och mjukvaror för en automatiserad produktion.

Flera nyheter kommer att visas:

  • Integrerad robotiserad bockcell (BCe Smart bockmaskin + eP-0520 kantpress)
  • 3D fiber laser system – Laser Next 2141
  • 2D fiber laser maskin – Laser Genius 1530 + automatisk staplingsrobot LST och Combo Tower lager
  • Stansning / fiberlasersystem – Combi Genius 1530 + laddnings/plundringssystem Compact Express
  • Flexible produktionslinje – PSBB: stansning, skärning, lagring, bockning + PCD (Picking & Centering Device) system
  • The Smart Software family, med anslutna maskiner

PSBB linje är ett kompakt, flexibelt tillverkningssystem för stansning, klippning och bockning som tillverkar färdigbockade komponenter av hög kvalitet från formatplåtar i standardformat. Här får du bekanta dig med den nya SGe, stans- vinkelsaxen, servoelektrisk bockautomat, EBe samt PCD (Picking & Centering Device).

Prima Powers nya moderna kombimaskin, Combi Genius, kännetecknas av enastående energieffektivitet, låga underhållskostnader och höga hastigheter. Den är även utrustad med hög verktygskapacitet samt snabba ställtider. Maskinen är perfekt för materialtjocklek upp till 8 mm. De ökade möjligheterna att använda många och flexibla verktyg samt den ökade användarvänligheten är ytterligare faktorer som minskar tillverkningskostnaden per komponent vilket gör Combi Genius produktiv och konkurrenskraftig.

BCe Smart är en bockautomat med samma tekniska egenskaper som den helautomatiska EBe maskinen men med manuell in och utmatning av ämne och detalj. Den manuella hanteringen gör att den är mer lämplig för korta serier ända ner till enstyckstillverkning. Smart-systemet gör att du plundrar, laddar och startar nästa bockmoment vid samma tillfälle vilket gör att cykeltiderna kortas ner med ca 40 sekunder!

Laser Genius har utvecklats för att svara upp mot de största förväntningarna och kombinerar Platino’s flexibilitet med enastående dynamik, effektivitet och noggrannhet. Detta tack vare innovationer som laserarm i karbonfiber och stativ av syntetisk granit. Effektiviteten ökas ytterligare med dynamiska linjärmotorer som ger ökad produktivitet på upp till 15% jämfört med traditionella system.

Laser Next är världens snabbaste 3D-maskin. Cykeltidsreduktioner med upp till -25% jämfört med liknande maskiner på marknaden. Tar liten plats både som stand-alone maskin och då den ansluts till en produktionslinje. Upp till tre maskiner kan seriekopplas och upptar då 40% mindre golvyta jämfört med tidigare modeller. Sammantaget ger det en produktivitetsökning med +80% per kvadratmeter.

Omera på EuroBLECH

Omera kommer att visa sin nya teknik för servopressar.

Dimeco på EuroBLECH

Lina Cut är en automatisk coillinje med laser där maskinen bearbetar plåten från coil till färdigstaplad detalj med hög precision och produktivitet och med minimalt materialspill. Linjen finns för coilbredder upp till 2000 mm och plåttjocklekar upp till 4 mm. Maskinen är utrustad med fiberlaserteknik från Rofin alternativt IPG som sköter skärprocessen både driftsäkert och ekonomiskt. Färdiga detaljer hanteras sedan med en fleraxlig robot alternativt enklare staplingsutrustning som staplar detaljerna på staplingsbord efter skärprocessen.

SafanDarley på EuroBLECH

SafanDarley står för en innovativ utveckling av kantpressar och är en ledande global specialist genom att utveckla och konstruera maskiner för bockning av både tjock och tunn plåt. Som utvecklare av storsäljaren E-Brake, den servoelektriska kantpressen, tog SafanDarley marknaden med storm och revolutionerade marknaden för bockning av plåt. Inte bara för den innovativa servoelektriska tekniken utan även genom innovativa maskinkoncept och unika styrsystem. På EuroBlech kommer SafanDarley att visa flera nya kantpressar. Det blir PREMIÄR för Concept E-Brake NEW GENERATION samt E-Brake 35T Premium, E-Brake. De visar även Ultra 130-3100 MED e-Bend L Blue. Ultra är SafanDarley’s fina High-End maskin tillsammans med innovativt programmeringssätt genom EC 40. De kommer också att visa H-Brake 230 T Premium med E-Bend L Blue samt H-Brake Hybrid 110T Premium och en M-Shear med RTS funktion såväl som AutoPol mjukvaror.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here