Tritan-Borr från Mapal

Dubbla matningen I utmanande borrapplikationer

I korthet:
• Speciellt utformad för krävande applikationer
• Innovativ geometri för extremt bra spånavgång och låga skärkrafter
• Idealisk för borrning i tvärgåendehål och ingångar med korsande hål
• Idealisk för sneda ingångshål
• Möjlighet att dubbla matningen

Tritan-borret presenterades som en problemlösare med sina tre skärkanter ,nu används den med stor framgång och tillförlitlighet i en stor mängd applikationer där konventionella borrar inte räcker till. Mapal har nu gjort en optimering av borrgeometrin.

Tritan-borret har en speciell geometri för mycket god spånavgång och låga skärkrafter.

Tritan-borren har en optimal slipning av tväreggen som underlättar spåntransporten med minimal friktion i spånkanalerna. Skärtrycket och egg-temperaturen blir väldigt låg, och ger praktiskt taget ingen löseggsbildning, inte ens vid torrbearbetning i alumnium. Den unika självcentrerade borrspetsen biter in i materialet vid den första kontakten med arbetsstycket och håller borren i bästa position.

Idealisk för tvärgåendehål eller konvexa ytor.

Tritanborret visar sin styrka framför allt där andra borrar misslyckas. Där konventionell borr med två skäreggar ger stora utgångsgrader är Tritan stabil och påliltlig och skapar ett hål med minimal gradbildning. Borret passar perfekt till exakt positionering och stora överhäng. Bäst av allt är att det går att köra Tritan borren med dubblad matning.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB 08-703 01 00

www.collyverkstadsteknik.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here