Under sommaren och hösten kommer en unik, helautomatiserad stans- och panelbockningslinje att installeras hos Weland.

Företaget kommer med den nya anläggningen kunna förbättra många befintliga produkter och även automatisera tillverkningen. Weland vill med den nya utrustningen, från Prima Power och Din Maskin, stärka sin position som ledande leverantör av plåtkomponenter. Denna anläggning är perfekt för att tillverka bland annat skåp, lådor, elskåp, luckor och butiksinredning. Produktionslinjen är en av de absolut snabbaste, mest energisnåla och mest flexibla anläggningarna som går att hitta i det här segmentet.

Förbättra produkter

Med stans- och panelbockningslinjen kommer Weland kunna förbättra många befintliga produkter och samtidigt automatisera tillverkningen.

– För att vara bäst i branschen så måste man vara effektivast och mest flexibel. Den här utrustningen ger oss goda möjligheter till att vara både och, säger Björn Henrikson, vice VD och ansvarig för produktion på Weland.

Unik anläggning

Produktionslinjen är skrymmande då den mäter ca 80 x 22 meter. Det är den enda anläggning av denna storlek och omfattning i Sverige och består bland annat av en stans- vinkelsax, bockautomat med robotstapling samt en klippsträcka och allt skall kopplas till ett Night Train.

– Stans- och panelbockningslinjen kommer att ge Weland en rejäl kapacitetsökning och möjligheten att växa med både nya och befintliga kunder, säger Björn Henrikson. Den kommer att placeras i Welands lokaler på Weland Industricentrum i Gislaved.

Flera delar

Produktionslinjen består av flera delar, bland annat ett stort FMS-system som har 100 olika materialplatser och totalt ryms 300 ton råmaterial och färdiga komponenter. Den tar hand om råmaterialet och bearbetar det ända till den färdiga produkten.

Sedan tidigare har Din Maskin fått nöjet att leverera en stans- vinkelsax, SG8 från Prima Power samt en robotiserad kantpress från SafanDarley och Starmatik till Weland.

Här kan du se en film om linjen: https://www.youtube.com/watch?v=oaNAvhcpeX4

För ytterligare information om PSBB-linjer, kontakta en säljare på Din Maskin 0370-693400 eller gå in på dinmaskin.se

Besök Welands hemsida här: www.weland.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here