Med 76 000 m2 fabriksyta och 1 850 anställda är Toyota MH’s fabrik i Sverige en av de största produktionsenheterna i världen för tillverkning av materialhanteringsutrustning. Det säkerställer att deras europeiska kunder får bästa tänkbara produkter för sina specifika behov.

Produktutveckling och tillverkning av ett produktprogram som innehåller allt från lyftvagnar till motorlyftvagnar, staplare och skjutstativtruckar, gör att deras svenska fabrik har egna lösningar för varje lagerapplikation.

Verksamheten är uppdelad på tre olika divisioner – Powered Warehouse Trucks, Hand Pallet Trucks och Spare Parts.

Toyota Material Handling  hanterar specialanpassad konstruktion och tillverkning för att ytterligare möta kundernas behov. Den svenska enheten har också ett centrallager med över 40 000 reservdelar för omedelbar leverans över hela världen.

Tommy Johansson, Produktionstekniker på fabriken i Mjölby, berättar hur de resonerade inför köpet;
– Vi ville hitta en liten smidig maskin som vi kan producera små detaljer i. Den skulle vara ergonomisk med varierade möjligheter i både körsätt och arbetsställning. En annan aspekt var att hitta ett verktygssystem som gör att vi reducerar ställtider samtidigt som det blir lättare för operatören att byta verktyg. Miljö är även en viktig del av vårt tänk och där är en elektrisk kantpress i linje med våra mål. Så väl som reducerad energiförbrukning och minde hydraulolja i våra maskiner. ”E-Braken” har även en för oss ny teknik vad gäller kraftöverföringen och detta ville vi också prova.

Vi tittade på tre olika kantpressar från olika leverantörer och valde en Safan Darley på grund av att den levde upp till de krav som vi ställde. Samtidigt investerade vi i mjukvaran Autopol som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden, där vi bl.a kan programmera offline och kan ge våra konstruktörer tidig feedback i tillverkningsprocessen, avslutar Tommy.

Kantpressen som Toyota nu investerat i är en SafanDarley E-Brake Ergo 35 ton 1,2 meter. Den specialdesignade kantpressen är framtagen för att tillvarata operatörens hälsa. Detta skall inte ske på bekostnad av produktiviteten – snarare tvärtom. E-Brake Ergo är en mycket kompakt kantpress som är högaktuell för stora serier av små bockningsämnen. Alla fördelarna med SafanDarleys välkända E-Teknologi får man med på köpet! Maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord. Maskinerna finns i tontal 20-40 ton och presslängder 800-1400 mm.

För ytterligare information om SafanDarley servoelektriska kantpressar – kontakta en säljare på Din Maskin på 0370-693400 eller gå in på dinmaskin.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here