Berndt Denberger är företagsledaren som tycker att kugg är livet. Han är storägare i NTT GROUP som han driver framgångsrikt som en industrikoncern där personalstyrkan betyder allt för att verksamheten skall fungera varje dag.

Den svenska mentaliteten är ett viktigt incitament i och om man vill lyckas i affärer. Det handlar mycket om att prestera hög kvalitet över tid på produkterna som man tillverkar och precision i leveranstiderna.

Vi frågar om Berndt kan identifiera vad det handlar om för att lyckas i den hårt konkurrensutsatta tillverkningsindustrin.

– Jag funderar varje dag på hur vi skall kunna utvecklas som verkstadsföretag och det handlar i vår värld om kvalitet och leveranstider. För kan inte vi prestera rätt kvalitet efter kunden önskemål och säkra leveranstider ja, då blir det svårt.

Anders Jacobson och maskinoperatör Dennis Bergman framför den senaste maskininvesteringen Hyundai WIA XF 6300.

Ögonblicksbilden är att NTT GROUP fortsätter sin tillväxtresa och söker nya vägar för att anta utmaningen med att fortsätta stärka sin marknadsposition. Företagsgruppen fakturerar idag närmare 400 000 miljoner med verksamheter i fem länder; Sverige, Polen, Tyskland, Danmark och Norge. Kunder är industrier och företag, främst inom OEM och maskinunderhåll, i norra Europa.

Omsättningen kommer dels från egen tillverkning, dels från tradingverksamhet. Man är marknadsledande i Sverige och har norra Europas största tillverkningsenhet av öppen mekanisk transmission.

– Företaget grundades 1969 av min far och från början var det enbart trading som var företagets huvudsakliga verksamhet, därav namnet Mölndals industriprodukter. Jag tog över företaget 1983 efter att min far gick bort. Det stod klart tidigt hur jag ville hur vi skulle utvecklas vidare.

Så 1985 förvärvades Berggrens Mekaniska och vi startade upp egen tillverkning i liten skala av lager, kugghjul och andra typer av transmissionsprodukter. Idag ser vi resultatet med egna ögon, en imponerande maskinpark där vägen till framgången har varit lång och arbetsam.

NTT Group är en modern och konkurrenskraftig tillverkare av precisions tillverkade kugghjul och ett stort spektrum av transmissionsdetaljer för krävande industriapplikationer. Produkterna tillverkas från grunden i Sverige, i egna produktionsanläggningar

Huvudkontor, fabrik och lager ligger i Mölndal, ihop vuxit med Göteborg i söder. Företagsgruppen har även svensk produktion i Lingbo, Borlänge, Vittsjö, Broby och Svängsta.

I samarbete med sina kunder tar man ett helhetsansvar för tillverkningen av komponenter och transmissionslösningar. Det ställs tuffa krav i företagets tillverkningsprocesser och toleranskraven blir allt snävare på allt fler av de komponenter som man tillverkar.

Och man investerar kontinuerligt i sin maskinpark;
Anders Jacobson maskinsäljare på Lichron AB är en viktig kugge i att man har en effektiv maskinpark och att man gör de rätta maskininvesteringarna för de krav som i det här fallet NTT GROUP möter och tillverkningsprocessernas behov av effektiva verktygsmaskiner.

– Vi har haft äran och har förtroendet hos Berndt och hans medarbetare att få leverera maskiner till dem under många år, säger Anders.

– Här på verkstadsgolvet, står idag ett flertal verktygsmaskiner från vår koreanska tillverkare Hyundai-WIA som är det dominerande fabrikatet här på fabriken när det handlar om fräs- och fleroperationsmaskiner.

– Vi är väldigt nöjda med våra maskininvesteringar i flera olika modeller och maskiner från Huyndai-WIA. Vi uppskattar den hjälp som vi får, att hitta de rätta maskinlösningarna och kringutrustning. Service och support är också av bästa märke och våra maskinoperatörer får den hjälp de behöver för varje maskininvestering innehåller alltid ny teknik som kräver utbildning och genomgångar. Dessutom så trivs jag tillsammans med maskinsäljare Anders Jacobson och hans medarbetare, vilket är viktigt idag. Att man kommer överens och förstår varandras behov.

– Det är mycket inspirerande att arbeta tillsammans med Berndt och när han bestämmer sig och följer sitt investeringsspår, ja då går det snabbt och det gäller att vara med på tåget, säger Anders.

Vi är nu gått ut i produktionen och stannar till vid den senaste maskininvesteringen, fleroperationsmaskinen XF 6300 (se foto sid 7). Och Anders förklarar;

– Hyundai WIA verktygsmaskiner har framgång i Sverige och Europa mycket beroende på kombinationen kvalitet, prestanda och prisläge i ett vägvinnande koncept. Man bygger idag helt nya maskinmodeller som innehåller världsledande teknik ofta anpassade för europeisk tillverkningsfilosofi om hur en maskin skall fungera och prestera.

Vad är nycklarna till framgångarna rent tekniskt när det handlar om det som attraherar den svenska tillverkningsindustrin?

– En maskin som är produktiv, måttstabil över tid samt stor noggrannhet i precision och ytor.

Man har här tagit fram en mycket intressant vertikal fleroperationsmaskin XF 6300 som inkluderar en enhetlig monoblockbädd och kolumn, direktdrivet bord och en BOX-IN-BOX struktur på uppbyggnaden för att uppnå högsta precision och produktivitet.

– Detta är en av Hyundais toppmodeller när det gäller 5-axlig simultan bearbetning. Maskinmodellen är komplett och fullutrustad från början vilket ger en mycket intressant helhetslösning. Den 5-axliga maskintekniken har blivit mer och mer användarvänligt. Med en bra CAM lösning och 3D filer blir allt hanterbart och nästan vem som helst med baskunskaper, kan idag programmera 5-axligt, köra komplicerade detaljer och få nyttan av det, säger Anders Jacobson.

– Nu för tiden när Berndt genomför en investering är vi med från ritning till att den färdiga detaljen är uppmätt och godkänd. Det innebär att vi tittar på underlaget och från detta tar vi fram den produktionslösning som passar bäst för ändamålet. Det kan röra sig om en maskin eller en automatiserad cell. När vi kommit överens och skakat hand börjar arbetet som leds av våra fantastiska tekniker. Vi tar hand om hela resan och lämnar inte innan maskinen är uppe i produktion och operatören är trygg
i användandet av utrustningen. Vid många tillfällen har det gått riktigt fort och då har vi nytta av Hyundais stora europalager i Tyskland. Både jag och teknikerna trivs på NTT GROUP, samarbetet går lätt då vi jobbat ihop under många år och känner varandra väl. Jag själv lärde känna de flesta redan när jag arbetade som servicetekniker på Lichron. Något man har glädje av idag och det blir mycket skratt och tjöt som sig bör i Göteborgstrakten, konstaterar Anders Jacobson.

Maskinoperatör Zlatko Jordamowic visar en detalj körd i Hyundai WIA KF 5600.
Maskinen på bilden är den tredje av samma modell på verkstadsgolvet. 3-axlig fleroperationsmaskin med x slag på 1100 mm, gjord för tuffa tag och har bland annat interna spånskruvar för att hantera stora volymer spån. Spindel med 12 000 varv och 40 verktygsplatser. Heidenhain 640 styrning och 40 m/min i snabbmatning.
Maskinoperatören Johan Persson Hyundai L 500 LMA, Sving på över 1 m, svarvlängd över 2 m. 21” chuck och drivna verktyg BMT 75, en riktig arbetshäst.
Maskinoperatör Petter Forsman vid Hyundai Kia Hit 250, från 2003.
– Här har vi ytterligare ett exempel på en lyckad maskininvestering. Maskinen bara går och går. Den börjar bli till åren (17 år i produktionen) och behöver egentligen bytas ut men jag får inte ersätta den med en ny maskin för då blir operatören kanske både arg och besviken på mig, ler Berndt Denberger.
– Maskinen fungerar utan problem och presterar rätt kvalitet och Petter kan maskinen utan och innantill, så vi kör till den ger upp. Det är inte alltid man måste tänka nytt utan här ser vi att livslängden på en maskin är lång om man sköter den med service och underhåll.

– Problemet som vi tampas med varje dag som jag nämnt tidigare, är att kvalitetskraven på yta, finish och precision skärps allt mer och det betyder i sin tur att man måste ha kontroll över sina tillverkningsprocesser och det kräver i sin tur egen maskinpark. Härdning, nya materialval och allt mer komplexa konstruktioner gör att hur vi skall lyckas beror på utvecklingen inom produktionsteknik med skärande verktyg, uppspänning och maskiner, det är här utvecklingen ligger för oss idag och framåt.

– Man måste vara lite tokig för att fungera i denna bransch har jag konstaterat många gånger. Våga satsa, tänka nytt och chansa lite. För är du rädd och sitter still i båten, ja då kommer du ingen vart, säger koncernchefen Berndt Denberger som tillägger att han är något av en arbetsnarkoman som ofta kommer väldigt tidigt till kontoret på morgonen, ja och då pratar vi när de flesta av oss fortfarande ligger och sover.

– Egentligen skulle jag behöva delegera mer men det är svårt, jag är en person med kontrollbehov men det är klart att så som tillväxten ser ut i bolaget, behöver jag fokusera mer på vissa saker och släppa fokus på andra.

– Hårt arbete lönar sig och när man dessutom tycker att det här är det roligaste man kan hålla på med, så ger det resultat på sista raden. Jag måste åter igen berömma laget – alla medarbetare – runt omkring mig som gör ett fantastiskt arbete.

–Vi har expanderat med förnuft och har en vision om att kunna vara den mest eftertraktade samarbetspartnern inom mekanisk transmission. Här på Ålegårdsgatan i Mölndal finns norra Europas största lager inom mekanisk transmission, med 45 000 färdiga produkter. Kugghjul, kuggstänger, kuggremmar, kuggremshjul, rullkedjor, sågverkskedjor, transportörkedjor, lyftkedjor, kedjehjul med mera.

– Vi tror på svensk industri och produktion i Sverige. Och för att kunderna skall uppleva oss som pålitliga krävs att vi har en avancerad produktion med stor kapacitet så att vi också kan uppfylla våra löften om tillgänglighet när våra kunder kommer med en idé eller en order.

–Vi är glada över att kontinuerligt kunna investera och öka vår produktionskapacitet och höja förädlingsvärdet på våra produkter ytterligare, och därmed ännu bättre leva upp till våra kärnvärden ”pålitliga”, ”tillgängliga” och ”samarbete”, säger Berndt Denberger, CEO på NTT GROUP.

Viktigt att ligga steget före i tanke och handling

När jobb och order ”rör sig” omkring i Europa så är hotet alltid närvarande att verkstäder i länder med lägre lönekostnader får jobben, så här måste vi och andra svenska företag höja vår kompetens och ligga steget före, tänka utanför boxen ibland, resonerar Berndt avslutningsvis.

Berndt Denberger fångad på bild där han (förutom på travbanorna runt om i världen) älskar att vara, ute i produktionen.
Här har han och medarbetarna skapat norra Europas största maskinpark för mekanisk transmission.
– Kugg är livet och att göra affärer, skrattar Berndt och berättar att han nu har nya idéer i huvudet ”som ligger och puttrar”, om fler maskininvesteringar och robotisering. Häri ligger utvecklingen för oss som tillverkare i framkant. Vi lever i en spännande värld med produktion och trading och vi bromsar inte utan trycker på gasen, säger Berndt Denberger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here